eldiabllo Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Era Wojny w Wietnamie to wspaniały czas dla śmiglowców , jednym z nich były śmigłowce typu Bell UH-1 gdzie odgrywały głowne role jako śmigłowiec transportowy, wsparcia powietrznego i medycznego. Zyskał w tym czasie różne przydomki: Slick – wersja transportowa, Hog – wersja uzbrojona, Iroquois – wersja wielozadaniowa, Dustoff – wersja MEDEVAC. Różnica w modelu 205 zmieniła się także sylwetka śmigłowca podczas postoju na ziemi, nos śmigłowcajest podniesiony do góry – w modelu 204 nos śmigłowca był pochylony w dół. Mój "Huey" z Itallieri 1:72 w oznaczeniach USA ze 116th Kompani Śmigłowców Szurmowch (AHC) drugi pluton znany jako " WASPS" w wersji wielozadaniowej czli Iroquois z zesawem uzbrojenia XM 21 zasobniki niekierowanych pocisków 70mm i karabiny M134 Minigun. warsztat viewtopic.php?f=86&t=56169&p=826360#p826360 zalecane właczenie muzyki pod tym linkiem z yt z kuzynem z Wojska Polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 Witam, to ja pierwszy Model ma swój klimat, ale... ...właśnie. Kiedyś na początku swojej przygody z modelowaniem, usłyszałem od paru kolegów, ...mądrzejszych kolegów, dwie rady, które sobie do serca wziąłem. Pierwsza. Mniej, oznacza więcej - stanowczo za dużo podkładu i farby, na modelu nie widać w zasadzie żadnych linii podziału staraj się ograniczyć do minimum grubość warstwy, a zwiększ ich ilość. Druga zaś, to - "jest bardzo cienka granica pomiędzy zrobieniem modelu brudnego śmigłowca, a zrobienia brudnego modelu śmigłowca" Przemyśl sobie to, i jeszcze raz zastanów się co można było zrobić lepiej... jest jeszcze tyle śmigłowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 No zdjęcia obnażają wszystko, każdy detal, patrząc na zdjęcia faktycznie widać ze troche za mocno sie kurz przylepil, może ulewa z halnym byla . Na następnym modelu postaram się zrobić tylko lekki wash. Mnie wciąż oslabiaja najbardziej szybki, znowu jakieś niewiem czy to opary bo klej juz z mienilem na clearfixa . Wsumie okiem doświadczonych modelarzy czy jakiś progres u mnie jest czy raczej zatrzymalem sie w miejscu, patrząc na te moje modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2016 Witam. Na zdjęciu w czerwonym kole zaznaczyłem element który mogłeś wykonać z cienkiego drutu miedzianego, wyglądało by to dużo lepiej. W niebieskiej elipsie też jest element który wykonany np. ze szpilki lepiej by wyglądał niż ten co wykonał producent. W zielonym kółku coś nie gra. Popatrz na twój śmigłowiec i na prawdziwy. Jest różnica w wysokości, przez co twój model wygląda przez to dziwnie. To jest do poprawy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 Zielone kolko, no tak Do poprawy na pewno , dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Widzę że też miałeś problemy z oszkleniem, mam ten śmiglak w swojej kolekcji i galerii tu na forum, moj troche w innym "stylu", Ty postawiles na brudzenie, klimat i efekt. Ja jestem poczatkującym modelarzem i raczej zawsze staram sie poprostu jaknajczyściej skleić model. Z brudzeniem lepiej nie przeginać-Mitrandir idealnie to napisał. Plus za temat, podstawkę, włożony trud i klimat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Fajny klimacik i modelik niezły Uwagi jak u Kolegów powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 A zdradzisz z czego wykonałeś taśmy amunicyjne do Minigunów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Polecam gotowce z miniworld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 A zdradzisz z czego wykonałeś taśmy amunicyjne do Minigunów? taśmy wykonałem z modeliny a prążki chyba zakrętką od butelki po czym lekko podgrzałem żeby się utwradziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi