KW-2 Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Witam, Ostatnio zainteresowałem się trochę amerykańskimi pojazdami z okresu IIWŚ. Przeglądając zdjęcia owych pojazdów natknąłem się na fotkę pewnego czołgu w którym zakochałem się od pierwszego wejrzenia! Tym szczęściarzem jest–lekki czołg U.S M3A1 Stuart! Postanowiłem, że miło byłoby połączyć „sympatie” do tej maszyny z modelarstwem:) „Stuart’a” w skali 1:35 produkuje firma ACADEMY, która cieszy się dość dobrą opinią, więc wybór „Bazy pod budowę czołgu” padł właśnie na tą firmę, a dokładniej na zestaw Academy 13269 U.S. M3A1 STUART LIGHT TANK. Pudło wraz z zawartością: Zestaw do waloryzacji Big Eduard, w jego skład wchodzą: -Eduard 35541 M-3A1 Stuart interior ACADEMY -Eduard 35543 M-3A1 Stuart exterior ACADEMY -Eduard XT064 M-3A Stuart wheel mask ACADEMY Metalowa lufa Trochę lektury do przestudiowania Pewne rzeczy będę dorabiał we własnym zakresie z drutu, plastiku, profili i kształtowników Zastanawiam też się nad jakimś figurantem:) Pojazd będzie z okresu walk w Tunezji. Pozdrawiam Serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 O bogaty zestaw, też lubię tego karaluszki więc będę zaglądał, Jakie malowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Ciekawie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Trochę roboty będziesz miał. Amerykańska pancerka to też mój ulubiony obszar zainteresowań więc będę zaglądał. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Widzę że będzie na bogato. ... firma ACADEMY, która cieszy się dość dobrą opinią... Z tym akurat bym polemizował. Dwa modele której do tej pory składałem były jednymi z gorzej spasowanych. Faktem natomiast jest że niektóre są produkowane tylko przez Academy więc jak chcemy je mieć to wyboru nie ma. Powodzenia w budowie i czekam na pierwsze foty z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Widzę że będzie na bogato. ... firma ACADEMY, która cieszy się dość dobrą opinią... Z tym akurat bym polemizował. Dwa modele której do tej pory składałem były jednymi z gorzej spasowanych. Faktem natomiast jest że niektóre są produkowane tylko przez Academy więc jak chcemy je mieć to wyboru nie ma. Powodzenia w budowie i czekam na pierwsze foty z budowy. Akurat Stuart z tego co czytałem jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Robiłem go, model jest bardzo dobry, spasowanie elementów na wysokim poziomie - nie użyłem grama szpachli. Nie mam jedynie pojęcia, jak się składają gąsienice, ja odpuściłem (bunt narządu wzroku) i założyłem gumowe, nie są złe. Natomiast kalkomanie beznadziejne. Powodzenia, będę zaglądał. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi