krzychu83 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Witam Polski PT-76B, model Trumpeter 1/35 Prosto z pudła + liny Eureka. Malowany mieszanką Humbrola czarnej i żółtej w proporcji 1:1. Sam model skleja się bardzo dobrze, wszystko pasuje. największym mankamentem są gumowe gąsienice :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Model ładnie pomalowany. Widać nawet delikatne ślady eksploatacji oraz brudzenia, ale tak jakby trochę odwagi zabrakło. Ale w końcu nie każdy model musi wyglądać jakby dopiero co z poligonu wrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Mi się bardzo podoba całokształt. Jedna uwaga, chyba kalki na wieży się trochę błyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Pomyślę z kalkami na przyszłość. Poszedł Sidolux przed ich nałożeniem, ale dał powłokę satynową mimo 4 warstw (nakładanych aero). Pomyślę nad innym specyfikiem, może będzie lepiej. Druga sprawa, do oświetlenia modelu dałem dwie silne żarówki, i białe jest prześwietlone, spróbuję rozproszyć światło, może wyjdą lepiej - w normalnym świetle nie świecą się tak mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Ja sido daję pędzlem, przy aero mi się kropelki tworzyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2016 Pomyślę z kalkami na przyszłość. Poszedł Sidolux przed ich nałożeniem, ale dał powłokę satynową mimo 4 warstw (nakładanych aero). Też kiedyś proponowano mi sidolux pod kalkomanię. I był to mój pierwszy i ostatni raz jak użyłem sidolux pod kalki. Świeciły jak wiadomo co. Następnie nałożyłem kalki na lakier połysk bezbarwny humbrola, taki akurat miałem. I różnica kolosalna. Kalki wyglądały jak by były namalowana na modelu. Tak że nigdy nie nakładaj kalek na sidolux ja ci tak radzę Ja sido daję pędzlem, przy aero mi się kropelki tworzyły. Też się wystraszyłem, jak nałożyłem sidolux aero. Ale odczekałem chwile i pęcherzyki powietrza zniknęły. A po nałożeniu sidoluxu aero, spokojnie można poprawiać je pędzlem, ponieważ i tak ono się samo równo rozprowadzi(smugi po pędzlu znikną po chwili). Piszę to z własnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Podoba mi się Ja kładę kalki na sido, stosuję płyn na kali "wamod" a po wyschnięciu daję znów sido i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2016 Może masz jakiś inny sidolux. Ja spróbowałem i się zawiodłem A nakładane na lakier wyglądają o wiele lepiej. Ile modelarzy tyle sposobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Bardzo ładny model. Szczególnie elementy drewniane fajnie wyszły. Końcówki blotnikow zmienił bym na czarny bo zdaje się były gumowe. Napewno urozmaicilo by nieco model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Prawdziwy postrach Duńczyków, 7 ŁDD nadciąga! Kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Dziękuję za wszelkie uwagi Końcówki blotnikow zmienił bym na czarny bo zdaje się były gumowe. Napewno urozmaicilo by nieco model. Oglądałem zdjęcia w necie, niektóre były czarne a niektóre podczas malowania były również malowane w kolorze. Co czołg to inaczej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Jak najbardziej masz rację. Mnie chodziło o to że czarne "chlapacze" troszkę urozmaicily by kolorystycznie model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi