Super Moderator Greif Napisano 1 Lipca Autor Super Moderator Share Napisano 1 Lipca ano, boczniak u mnie na celowniku jest od lat, papierów już mam na tyle żeby sobie zrobić... tylko brak czasu... hyh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Lipca Autor Super Moderator Share Napisano 21 Lipca bruk sobie schnie flak 40 wymagałby malowania... jakoś rozpędu brak do tego tak więc na biurko poszło 35 cm radości w teorii... w praktyce pot krew itd. a sprawca to Roden i Vomag Omnibus 660. Pojazd bardzo fajny ale już o modelu tego nie powiem... klasyczny Roden czyli słabe spasowanie, detal bardzo słaby, szwy z formy itp. orka na ugorze, no ale coś tam powstanie Koła od Pimp My Miniatures, jakość 1 klasa, nie są dedykowane do Rodena ale po niewielkich przeróbkach elementow z modelu można je użyć. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 21 Lipca Share Napisano 21 Lipca Godzinę temu, Greif napisał: ...klasyczny Roden czyli słabe spasowanie... Oj tam oj tam, przecież drzwi się prawie ładnie spasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Lipca Autor Super Moderator Share Napisano 28 Lipca Dzisiaj mały postęp z Vomagiem, kleją się ławki i dorobiłem tabliczki informacyjne na drzwi i do wnętrza, jako że to i tak powinny być plakietki więc wydrukuję to tylko na papierze foto i po wycięciu będzie ok. Nie ma sensu inwestować w kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 2 Sierpnia coś tam dziabam przy silniku, ale tylko planuje jedna strone zostawić otwieraną bo i tak mało co będzie widać. a no i jeszcze wyszło że jednak powinna być ściana grodziowa pomiędzy kierowcą a przedziałem pasażerskim, więc znowu trzeba dorabiać na piechotę, a dość upierdliwe zadanie bo skosy i łuk na suficie... no jakoś się ogarnie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia szkoda że bok maski nie jest ażurowy fajnie wpadało by dodatkowe światło ale silniczek sztos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 3 Sierpnia @Bartosz Ciesielskimoże kiedyś PART coś wyda aczkolwiek jakoś chyba ostatnio mało co, o Aber nie ma co marzyć a i tak obecny spadek zainteresowania częściami fototrawionymi z racji skoku jakościowego modeli powoduje bardzo małe szanse na nowe zestawy i nie sądzę aby ktoś coś wydał, problem z drukiem tak cienkich elementów nie ułatwia a na szlifowanie i poprawianie wątpliwej jakości plastiku Rodena... powiem szczerze już mi się nie chce Edit: dzisiaj deska rozdzielcza, zostało jeszcze do dodania po kropelce gloss ale jestem zadowolony przyłożone na sucho stąd prześwit za nią 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia 2 godziny temu, Greif napisał: Edit: dzisiaj deska rozdzielcza... Nastrojowo będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 4 Sierpnia w nocy już można się poruszać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 4 Sierpnia jedno gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 8 Sierpnia ufff to co Roden olał jakoś tam dostrugałem, na podstawie zdjęć autobusów Vomag'a - różnych modeli - jednak ścianka była jak na moje zdanie zdecydowanie i zapomnieli dodać klapkę na listy, w środku pewnie był jakiś pojemnik na pocztę więc też coś tam zamarkuję. Edit: pojemnik na poczte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia i 8 lamp gotowych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Ten pekaes cudowny. Mega ciekawy temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia 8 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Mega ciekawy temat. Tym bardziej, że takich tematów na forach się nie uświadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 12 Sierpnia ma też mniejszego kolegę i dla zainteresowanych Blitzbusem, konieczna wymiana kół, te z modelu są za małe od lewej Dragon, Roden,Panzeart 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 25 Sierpnia męczę dalej, klasyk dla Rodena nie rozpieszcza niestety modelarza. Ogródek na bagażniku dachowym mimo prób oszlifowania nie przyniósł sensownego rozwiązania -przesunięcie formy jak i klasycznie kompletnie nie okrągły kształt zdyskwalifikował element - trzeba było wystrugać samemu i kontrolna cienka warstwa podkładu drobne poprawki zostały i trzeba będzie pomalować na drewniany kolor, zeszło oczywiście masę czasu, trzeba było dorobić oszklenie do ścianki i parę dupereli (firanki, kieszeń na dokumenty czy inne pierdoły ) zostały karnisze do firanek i nadal walka trwa z wypychaczami w budzie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 25 Sierpnia i przymiarka tabliczek, małe poprawki i będą ok 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Świetna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia W dniu 12.08.2024 o 11:29, Greif napisał: ma też mniejszego kolegę i dla zainteresowanych Blitzbusem, konieczna wymiana kół, te z modelu są za małe od lewej Dragon, Roden,Panzeart Co to za rodzaj maski i atrapy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia @Bartosz CiesielskiAutobusy na podwoziu Opla były składane przez co najmniej 9 firm, to wypatrzone gdzieś na zdjęciach, różnych typów było kilkanaście tak samo zabudowa kabin. Postanowiłem sobie taką inna wersję zmajstrować, oczywiście mogę ją zastapić fabryczną bo pasuje dokładnie tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Września Autor Super Moderator Share Napisano 1 Września niestety inne zajęcia wymagające czasu pochłonęły go i nie wiele zostało na model więc tylko powstały półki na bagaż 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września No eleganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Września Share Napisano 3 Września Półki na bagaże... Ile będzie z tego widać, nawet pomimo oświetlenia wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Września Autor Super Moderator Share Napisano 3 Września @Lipsteincóż idąc takim tropem można szyby na czarno pomalować i udawać że tak ma być ale chyba nie o to idzie, nie? Coś tam poprawiam na podstawie zdjęć jakie mam, różnych niestety autobusów z tego okresu i fakt że Roden tego nie zrobił nie oznacza że można olać Także co będzie widać to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Rewelacyjna robota z tym oświetleniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi