Flachenty Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Szybki projekt odstresowujący bez specjalnej napinki ;) Jako, że zawsze mnie kręciły wszelkie samoloty z X-em w nazwie, to postanowiłem sobie parę takich sprawić. Na pierwszy ogień Bell X-1. Nie będę specjalnie oryginalny wybierając egzemplarz 6062 na którym Chuck Yeager w 1947 roku przekroczył barierę dźwięku. Na początek kokpit i parę blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Hej, fajnie, że kolejny X-1 w budowie. Jestem na podobnym etapie co ty. Podpatrujetwój kokpit i w swoim musze jeszcze coś dodać. Okablowanie przy drążku na pewno. Gdzie kupiłeś blaszki bo ja w zestawie miałem tylko pasy i zegary a u Ciebie była jeszcze półka po lewej stronie kabiny. W mojehobby nie widziałem blaszek do tego ixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Wysyp X-1 na wszystkich forach. Widać, że stary Edek się spodobał bo przynosi ciekawy temat. ;) Flacha robisz jakiś samolot w soli po lądowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Blaszki to http://www.martola.com.pl/pl140/produkty69535/bell_x_1_upgrade_set Wysyp X-1 na wszystkich forach. Widać, że stary Edek się spodobał bo przynosi ciekawy temat. ;) Flacha robisz jakiś samolot w soli po lądowaniu? Mało dobrych zdjęć ale coś spróbuję. Bardzo bym nie chciał robić kolejnego "cukiereczka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 @RAV - słuszna uwaga, dziękuję @Flachenty - no pytałem, bo środek widzę mocno przykurzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Flachenty ty zrób zakurzonego a ja zrobię wymytego cukierka. Nie będziemy powielać tematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Wystarczy, że zrobisz białego (widziałem kilka tak zrobionych, wygląda super). ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Zdjęcie na starcie warsztatu sugeruje inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzu Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 W bliźniaczym temacie pisałam, ale sugeruję sprawdzić jaki ma być ten pomarańczowy. Wg instrukcji jest H14 ja do malowania użyłem H24 który przypomina ten ze zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Jako bazowy chcę użyć C59. Z tymi kolorami to niezła jazda. Sugerowanie się starymi zdjęciami to chyba jednak ślepa droga (niedoskonałość materiałów światłoczułych, proces obróbki, wiek zdjęć, kopia kopii, itp). Kilka przykładowych fotek z epoki. Prac ciąg dalszy. Dużo zabawy było ze spasowaniem połówek tak żeby było równo i żeby nie dołożyć sobie roboty ale jakoś się udało. Trochę zabawy było też ze spasowaniem owiewki. Trzeba było dołożyć trochę hipsu i wyprowadzić krzywizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Kolego Flachenty jak możesz to podaj link do tych metalowych rurek Nieźle wpasowałeś owiewkę, ja aż tak bardzo się nie postarałem u siebie. Zamykasz właz od kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Niestety nie ma gotowców. Ja dopasowywałem z zestawów Mastera do Miga -17. Właz zostanie otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzu Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Kapryśny kolor Sprytny pomysł z tymi masterami od miga, ja w moim z igieł postaram się coś poskładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 To jak? Do nowego roku skończysz w tym tempie Co do koloru, to mnie się nasuwa jeszcze ten pomarańczowy z U.S.C.G. to się nazywa international orange, amerykanie sporo tym malują choćby most w Los Angeles... ...chyba Golden Gate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2016 Z połamanym nadgarstkiem idzie trochę wolno więc może być ciężko, ale coś tam dłubię. Co do koloru to powinien być FS12243. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Ta... to teraz łamiesz nadgarstki, żeby wyrównać poziom dobre i najlepszego w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Jako, że Edek robił ten model dość dawno to mocno go uprościł. Trzeba więc było troszkę go po nitować (bez przesady bo i materiału źródłowego mało a i producent w 50% poszedł w sci-fi jeśli chodzi o podziały) a dolny garb mocno zwaloryzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Nie myślałeś o użyciu żywicznych nitowanie Archer? I nie chodzi mi o to że coś jest źle - wręcz przeciwnie. Bardziej o wygodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Nie. Ten model jest robiony bez spinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Dłubię dalej. Na razie nie wygląda to imponująco, ale mam zamiar troszkę poeksperymentować przy wykończeniu. Właz wklejony na maskol tylko jako zapchaj dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Coraz bliżej końca Jeszcze do zrobienia właz i pokrywy podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzu Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Bardzo ładny cieniowanie powierzchnii Mam pytane do kolegi, dwa modele x-1 masz na warsztacie pytam bo nie mogę doszukać się napisu nr. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Też się nie doszukałem. Pisałem do Edka, że dali dupy ale mnie zlali, więc sobie wydrukowałem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 I końcówka. Doszły pokrywy podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Bardzo fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi