SławekK Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Kolejny mój model, już z roku 2015 - Pz II C z ACE: Co do modeli ACE to... są wyzwaniem . Po Wespe miałem pewne doświadczenia, ale o dobrą wczesną II w '72 nie jest łatwo . Dokupiłem do niego komplet wyposażenia z Black Doga - nawet fajny i pasuje. Resztę dorabiałem sam - narzędzia, wymieniłem lufy, antena z uchwytem... Otworzyłem wizjery na wieży i kierowcy, dorobiłem linę, poprawiłem lampy. Od podstaw zrobiłem tłumik i kopułę włazu oraz skrzynki. Malowanie Model Masterami - podobno za jasne... co tłumaczę słonecznym dniem . Oznaczenia znalazłem w internecie, a wykorzystałem "zapasy" kalek. Figurki z Preisera - idąca piechota, plus czołgista. Teren wykonany z pasty Vallejo - stąd brak śladów gąsienic. Moim zdaniem sumienny model, ale furory na konkursach nie zrobił... Pz II do kompletu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Mi się podoba. Zwłaszcza wkład własny. Troszkę więcej roboty, ale efekt końcowy na pewno rekompensuje wszystkie "joby" jakie poleciały pod nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Super, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Podziw za walkę z materią. Jedynie ta lina na przodzie słabo wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Tradycyjnie przyklaskuję Twojej umiejętności zdetalowania modelu. Scenka ma fajną dynamikę, a i obicia tym razem jakby oszczędniej serwowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Dzięki za opinie! Jakoś lubię ten model... chociaż sędziom na konkursach nie przypadł do gustu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Gdzie znalazłeś/kupiłeś metalową lufę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 Adamerio wygrzebałeś ten model z zaświatów :). Lufa to Rb do Flaka 4 x 20 mm. Kaliber pasuje :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi