SławekK Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Kolejny mój model, już z roku 2015 - Pz II C z ACE: Co do modeli ACE to... są wyzwaniem . Po Wespe miałem pewne doświadczenia, ale o dobrą wczesną II w '72 nie jest łatwo . Dokupiłem do niego komplet wyposażenia z Black Doga - nawet fajny i pasuje. Resztę dorabiałem sam - narzędzia, wymieniłem lufy, antena z uchwytem... Otworzyłem wizjery na wieży i kierowcy, dorobiłem linę, poprawiłem lampy. Od podstaw zrobiłem tłumik i kopułę włazu oraz skrzynki. Malowanie Model Masterami - podobno za jasne... co tłumaczę słonecznym dniem . Oznaczenia znalazłem w internecie, a wykorzystałem "zapasy" kalek. Figurki z Preisera - idąca piechota, plus czołgista. Teren wykonany z pasty Vallejo - stąd brak śladów gąsienic. Moim zdaniem sumienny model, ale furory na konkursach nie zrobił... Pz II do kompletu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Mi się podoba. Zwłaszcza wkład własny. Troszkę więcej roboty, ale efekt końcowy na pewno rekompensuje wszystkie "joby" jakie poleciały pod nosem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Szczepan Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Super, bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Podziw za walkę z materią. Jedynie ta lina na przodzie słabo wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 Tradycyjnie przyklaskuję Twojej umiejętności zdetalowania modelu. Scenka ma fajną dynamikę, a i obicia tym razem jakby oszczędniej serwowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SławekK Posted January 7, 2017 Author Share Posted January 7, 2017 Dzięki za opinie! Jakoś lubię ten model... chociaż sędziom na konkursach nie przypadł do gustu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Gdzie znalazłeś/kupiłeś metalową lufę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SławekK Posted June 21, 2020 Author Share Posted June 21, 2020 Adamerio wygrzebałeś ten model z zaświatów :). Lufa to Rb do Flaka 4 x 20 mm. Kaliber pasuje :). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts