Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Stycznia 2017 Super Moderator Napisano 4 Stycznia 2017 Jako pełzający modelarz pancerny przedstawiam Wam kolejną relację - tym razem tytułowy T-90MS. Chciałem sprawdzić, jaką jakością zarówno merytoryczną jak i sklejalnością może pochwalić się Modelcollect - stąd też wybór padł właśnie na ten produkt. Ogólne wrażenie pozytywne; nie będę przedstawiał tutaj całego in-boxa - w wielu miejscach dostępny w sieci. Zaskoczyły mnie gąski - w zawartościach prezentowanych w internecie widnieją gumiane a tu taka niespodzianka - ogniwkowe w przyzwoitej jakości, choć wymagać będą waloryzacji. Kolejne zaskoczenie - metalowa wanna Model powstanie w poniższej konfiguracji i malowaniu; po wstępnej analizie elementów przyznam, że Modelcollect dość wiernie odwzorował ten egzemplarz. Malowanie jakoś mnie nie powala - niestety nie mogę znaleźć żadnego innego dla tej konfiguracji. Jeśli ktoś z Was, drodzy koledzy, potrafi mnie nakierować na inne propozycje kolorystyczne to będę wielce rad Jestem otwarty na wszelkie Wasze uwagi merytoryczne jak i warsztatowe - liczę, że przy Waszej pomocy wyjdzie z niego przyzwoity czołgutek Cytuj
bazylms Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Ta skala to dla mnie nieznane środowisko, ale cieszy mnie fakt że planujesz zostać na dłużej. Cytuj
Mikele Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Pancerz prętowy będziesz waloryzował? Szkoda, że w zestawie nie ma blach i toczonej lufy. Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Napisano 4 Stycznia 2017 Ta skala to dla mnie nieznane środowiskoTak jak i dla mnie Pancerz prętowy będziesz waloryzował? Szkoda, że w zestawie nie ma blach i toczonej lufy.Tak, będę waloryzował. A blachy będą wg własnego projektu. Stąd też zapewne budowa nie będzie błyskawiczna A lufa? Hmmm... Jeszcze nie wiem, co z nią zrobię Cytuj
jonathan Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Jak znajdę jakąś to podeślę linka. Zasiadam z zainteresowaniem. Cytuj
Gość Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Niestety, ta wersja występuje tylko w tym malowaniu. Chętnie popatrzę. Sam buduję tego samego, ale w 1/35. Cytuj
Dorotka Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Niestety, ta wersja występuje tylko w tym malowaniu. Chętnie popatrzę. Sam buduję tego samego, ale w 1/35. He, he... Też chętnie, bo mam takiego budować... Cytuj
SAW Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Super. Też mam go na warsztacie razem z Terminatorem ze Zvezdy. Bedę śledził z wielkim zainteresowaniem Twój warsztat . Plastikowe ogniwka zaczęli dodawać po interwencjach modelarzy. Niektóre ich modele mają oba rodzaje w pudelkach. Cytuj
Dragon_fighter Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Numer 7 czasopisma Wozy Bojowe Świata był poświęcony T-90, można tam znaleźć ciekawe zdjęcia. T-90 MS jest zmodernizowaną i eksportową wersją T-90. Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Napisano 5 Stycznia 2017 Jak znajdę jakąś to podeślę linka.Będę wdzięczny, bo mi żadna w oko nie wpadła... Niestety, ta wersja występuje tylko w tym malowaniu. Tak właśnie mi się zdawało Chętnie popatrzę. Sam buduję tego samego, ale w 1/35.Wiem - podglądam Niestety, ta wersja występuje tylko w tym malowaniu. Chętnie popatrzę. Sam buduję tego samego, ale w 1/35. He, he... Też chętnie, bo mam takiego budować... Tego też śledzę Super. Też mam go na warsztacie To tylko prac i relacji brakuje Numer 7 czasopisma Wozy Bojowe Świata był poświęcony T-90 Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2017 Prace suną do przodu A więc - pierwsze elementy w projekcie blaszek powstały czyli ażurowe zęby gąsienic i maski do kół Przymierzam się do kolejnych; niestety dążenie do najwierniejszego odtworzenia oryginału mnie pogrąża w niekończących się analizach . I tu pytanie do Was - czy ja dobrze główkuję, że elementów opancerzenia, zaznaczonych strzałeczkami nie powinno być ? (to jest chyba pancerz na zwykłym T-90)..... Zerknijcie sami - chyba dobrze kombinuję.... Mam nadzieję, że idę w dobrym kierunku, bo zaraz zabieram się za ich ekstrakcję Cytuj
Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Dobrą drogą kroczysz . Pozbądź się tego. http://magicmodels.ru/index.php?view=category&catid=51&option=com_joomgallery&Itemid=31&lang=en To chyba najlepszy "łokarałnd" tego czołgu. Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2017 http://magicmodels.ru/index.php?view=category&catid=51&option=com_joomgallery&Itemid=31&lang=en To chyba najlepszy "łokarałnd" tego czołgu. Tak - korzystam z niego Cytuj
taltos1 Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 O widzę Marcin, że ostro działasz w pancerce Mam nadzieję, że o okrętach nie zapomnisz... Też ostatnio amatorsko działam troszkę w czołgach, więc patrzę i kibicuję Pozdro Cytuj
jonathan Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 A to nie pasuje? Nie znam się na współczesnej pancerce... Grigorov i zedval też mają w swojej ofercie. Cytuj
SAW Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Fachowe podejście do tematu. Blaszki robisz tylko dla siebie? Czy może wiekszą ilość. Mam też zaczęte z Modelcollecta ich ...T64-ki T72-ki i T80-ki. Jakbyś trawił większą ilość to daj znać proszę. Kibicuje Twojej budowie. Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2017 Mam nadzieję, że o okrętach nie zapomnisz...Musze chyba troszkę odpocząć od nich - są wdzięcznym tematem jednak ich proces "produkcji" trwa bardzo długo a brak wyraźnych postępów w krótkim czasie potrafi zniechęcić Stąd przytuliłem się do pancerki A to nie pasuje? Sprawdzę - dzięki Blaszki robisz tylko dla siebie? Czy może wiekszą ilość. Mam też zaczęte z Modelcollecta ich ...T64-ki T72-ki i T80-ki. Jakbyś trawił większą ilość to daj znać proszę. Kibicuje Twojej budowie. Tylko dla siebie - z prostego powodu - często ich montaż lub montaż na modelu jest uciążliwy a technologia długo obmyślana; ciężko byłoby to komercyjnie wytłumaczyć. Ale dla chętnych służę - co mam to mogę wytrawić (korzystam z firmy zewnętrznej) i odstąpić po kosztach produkcji - nie ma problemu Swoją drogą - inne "T" zapewne również pojawią się pod moim skalpelem Cytuj
taltos1 Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Musze chyba troszkę odpocząć od nich - są wdzięcznym tematem jednak ich proces "produkcji" trwa bardzo długo a brak wyraźnych postępów w krótkim czasie potrafi zniechęcić Stąd przytuliłem się do pancerki No tak, ja też dość długo odpoczywam od okrętów... Teraz bawię się trochę pancerką, głównie bitewniaki z First to Fight, bardziej zabawki niż modele, ale jest frajda a oto chyba chodzi... Zobacz u mnie w albumach. Pozdro Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2017 Zobacz u mnie w albumach.Oczywiście, ze oglądałem Tymczasem pacjent przed... i po ekstrakcji Drobnej korekcie poddana zostanie również pokrywa włazu na przedniej płycie... Cytuj
Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Propozycja innego malowania, wersja bodajże 2010 Cytuj
OLO Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Taka mała uwaga chince wymieszali wersje dając mieszankę a najprościej rozróżnić z przodu po rodzaju lamp ( okragłe i kradratowe ), inny układ plam ,kolorów i drobnych szczegółów. pozdrawiam OLO Cytuj
OLO Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 skleroza nie choroba zapomniałem o różnicy w kolach nośnych ,Grigoriew ma je w ofercie Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2017 skleroza nie choroba zapomniałem o różnicy w kolach nośnych ,Grigoriew ma je w ofercieModelcollect na jednej ramce umieścił trzy rodzaje - wybrałem właściwy Cytuj
OLO Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 No to chyba muszę kupić nowy model bo u mnie były wypraski znane z innych T72/T90 tylko dwa rodzaje kół bo na Grigorjewa narazie mnie nie stać i moja 90 leży nie skończona podglądam i powodzenia OLO Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Napisano 9 Stycznia 2017 Pierwsze blaszki Nie za wiele tego - reszta w toku... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi