tornado Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2008 Uzbroiłem budę w chromy i światła, na zewnątrz zostało zamontować lusterko na lewych drzwiach i antenę. Kasta wyladowała już na stałe na podwoziu, nakleiłem troche kalkomani i teraz widzę, że na przetłoczeniach przedniej rejestracji nieco zjechały mi literki Chyba nie uda mi się tego poprawić bo kalkomania jest bardzo delikatna, na dodatek przyklejona płynami SET i SOL a na koniec dałem bezbarwny. Do kasty zamontowałem podporę maski co by nie spadła komuś na głowę (można ją złożyć i zamknąć maskę). Trochę podziałałem w komorze silnikowej i przy silniku, między innymi zamontowałem przekładnie kierowniczą, dorobiłem miarkę oleju i zamontowałem kilka rurek. Jednocześnie trwają prace przy wykańczaniu podwozia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Model przepiękny, ale rzeczywiście maska jest troszkę z jednej strony opadnięta, a zaś z drugiej podniesiona. Będziesz coś w tym kierunku działał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Silnik pierwsza klasa !!!!! Jak prawdziwy wygląda na tych zdjęciach , jak by ktoś nie wiedział to mógł by się naciąć... Co do reszty !! Bajer.. jak zawsze Andrzej pierwsza klasa.. bardzo mi sie podoba twoja robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2008 Model przepiękny, ale rzeczywiście maska jest troszkę z jednej strony opadnięta, a zaś z drugiej podniesiona. Będziesz coś w tym kierunku działał ? Dzięki Na fotkach maska celowo jest niedomknięta (jest zbyt mocno spasowana i ciężko się otwiera), dlatego tak wyglada, ale i tak na przodzie jest nieco przygięta w dół Próbowałem i nadal próbuję ja podprostować ale ciężko to idzie - za mocno nie chcę naciskać bo może lakier popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2008 Witam Silnik praktycznie jest na ukończeniu, zostało tylko odpowiednio przepiąć przewody wysokiego napięcia na aparacie zapłonowym i dorobić cewkę zapłonową. Na zewnątrz przykleiłem lusterko i antenę, a wiec można powiedzieć, ze budowa dobiegła końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 Czy ta srebrna puszka nad akumulatorem to zbiornik wyrównawczy płynu do chłodnicy może ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 Samochód przepiękny, a ten silnik - bajka! Gratuluje tak wspaniałego wykonania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 Wspaniały okaz Widać Andrzej, że stać Cię na wiele Czekam na fotki w plenerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2008 Dzięki Panowie Czy ta srebrna puszka nad akumulatorem to zbiornik wyrównawczy płynu do chłodnicy może ?? Zgadza się, ta beczułka to zbiornik wyrównawawczy. Na zdjeciach słabo to widać ale jest tam podłączony wężyk nadmiaru i do chłodnicy, tuż przy nim idzie wiązka elektryczna (na fotkach wyglada to jakby kabelki wychodziły z przewodu wodnego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi