Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co robisz źle? A po jaką cholerę wprowadzasz gender do niemieckiej armii? Te usta zbyt rzucają się w oczy, wyglądają jakby się urwali z jakiejś parady.

Napisano
Witam. Poproszę o rady co robię żle?

Wszystko. Kup zmywacz, zmyj farbę, zacznij jeszcze raz.

Rewelacyjna odpowiec może kolega by się wysiłku i wypunktował co jest do poprawy żeby autor mugł wyciągnąć wnioski a nie nie bo nie

Do autora przy poprawię modelu lub przy na stemplami załóż kolego warsztat będziemy doradzać na bieżąco

-proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii-

Napisano

No cóż rewelacja to to nie jest. Ale też gorsze vmodele się tutaj trafiały. Za dużo by tego wymieniać teraz. Jak pisał kolega wyżej - załóż warsztat i będzie się podpowiadać na bieżąco.

Napisano

Rewelacyjna odpowiec może kolega by się wysiłku i wypunktował co jest do poprawy żeby autor mugł wyciągnąć wnioski a nie nie bo nie

Do autora przy poprawię modelu lub przy na stemplami załóż kolego warsztat będziemy doradzać na bieżąco

Kup zmywacz, zmyj farbę, zacznij jeszcze raz.

Jeszcze jaśniej ?

Napisano

Kup zmywacz, zmyj farbę, zacznij jeszcze raz.

Jeszcze jaśniej ?

Panie Kapitanie Tromba Bomba, jest to mój perszy model w skali 1:35, pierwsza jakaś tam diorama, pierwsze jakieś tam brudzenie, pierwsze jakieś tam figurki, wiec proponuje puścić tego bąka i napisać coś konstruktywnego.

ps. Jakoś nie widzę pana modeli, może pozmywał pan farbę i zaczyna jeszcze raz?

Napisano

Witam.

Dodam od siebie tylko błędne malowanie karabinów. Raz kolba powinna mięć jakieś słoje, jednolity odcień jest raczej mało realny ponieważ kolby w oryginale nie były malowane lakierami, zaś żelazo było czernione więc raczej pasowałby odcień czarny niż srebny lub metaliczny.

Napisano

Dziadek1982 napisz jakimi farbami malujesz, czym malujesz (pędzel, aero) - opisz cały proces malowania co i jak. To pomoże coś więcej napisać. Figurki to zdecydowanie trudny temat i trzeba dużo ćwiczyć aby ładnie wygladały. Generalnie na całości nie widac washa. Był?

Napisano
Dziadek1982 napisz jakimi farbami malujesz, czym malujesz (pędzel, aero) - opisz cały proces malowania co i jak. To pomoże coś więcej napisać. Figurki to zdecydowanie trudny temat i trzeba dużo ćwiczyć aby ładnie wygladały. Generalnie na całości nie widac washa. Był?

Hej. Maluje aero, washa nie było, był jakiś pigment z revella, farby tez revella, wodne, tyle. Teraz założę warsztat to po kolei będę pytał o wskazówki. Dzięki.

Napisano

Ja ten zestaw też robiłem w '98, w tamtym roku mnie nabrało troche ubrudzilem i powstało takie coś http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&t=53569.

Figurki cięzki temat, wtedymalowalem na "oko", teraz jest internet , oczy przynajmniej robię lepsze, figuranci u mnie wyszli w Diorame Letni Poligon chyba cos lepiej. Pozdrawiam jak to koledzy warsztat i liczyć na pomoc, oczywiście poznawać różne techniki malowania i efektów brudzenia