Jump to content

Hummel. -ESCI ,1:72 - czyli z piasku bicza nie ukręcisz.....

Piotr_P
 Share

Recommended Posts

Witam.

Miałem nie robić galerii ale jak kiedyś napisał bazylms ,że zawsze warto robić galerię.

Z bazowego ESCI w zasadzie została wanna i przód kadłuba.Nadbudówka przedziału bojowego została zrobiona od podstaw z Hipsu 0.5mm na podstawie planów.

Działo tragedia...Tylko troszkę poprawiałem.

W zasadzie ,żeby to jakoś wyglądało to wszystko trzeba było przerabiać. Dlatego gdzieś w połowie uznałem,że szkoda zachodu bo jak w tytule napisałem,z piasku bicza nie ukręcisz....

Koła i gąsienice to odlewy żywiczne z zestawu Euromodel z Nashorna. Lufa RB Model.

Malowanie na podstawie planszy barwnej przedstawiającej pojazd oczekujący na ewakuację spod Falaise

A zresztą co tu pisać.

Trzeba było dołożyć i kupić Revella lub Dragona. Wyszła lipa ale niech będzie galeria.

hummel%2010_zpsiwrlfhi3.jpg

hummel%209_zps4h3ikxi5.jpg

hummel%208_zpsilvnafza.jpg

hummel%207_zpssvxhdlxb.jpg

hummel%206_zpsj8ss93h6.jpg

hummel%205_zpsgjdy8zno.jpg

hummel%204_zpspgub1hfh.jpg

hummel%203_zpsst5vpbuu.jpg

hummel%202_zpsk0hlpr4y.jpg

hummel%201_zpsurngbt9w.jpg

hummel_zps2q3cx11f.jpg

Edited by Guest

Przedział bojowy bardzo ubogi, te skrzynki z przodu bardzo duże, może i były w oryginale, ale wyglądają dziwnie. Malowanie bardzo fajne, ale chyba szkoda zachodu na model ESCI... A jest taki fajny Revell... do tamtego nie potrzebne nawet żywiczne koła...

Fajne wykonanie, ale jak napisałeś "z g... bicza nie ulepisz" , czy jakoś tak .

Skrzynki właśnie takie były dziwne na tym rysuku

http://i1282.photobucket.com/albums/a528/Piotr_P/Screenshot_2016-11-06-10-20-56-434_zps4oi4ryc6.jpeg

Przedział bojowy jest w ESCI w kazdym miejscu za duży. Za długi i za szeroki o dziwnym kształcie....

Model kupiłem za grosze to nawet mi nie żal, bo nawet tragedii nie ma. Ot taki model dla zabawy.

Brąz to część zestawu AK ....bodajże 717.....