Piotr_P Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Witam. Miałem nie robić galerii ale jak kiedyś napisał bazylms ,że zawsze warto robić galerię. Z bazowego ESCI w zasadzie została wanna i przód kadłuba.Nadbudówka przedziału bojowego została zrobiona od podstaw z Hipsu 0.5mm na podstawie planów. Działo tragedia...Tylko troszkę poprawiałem. W zasadzie ,żeby to jakoś wyglądało to wszystko trzeba było przerabiać. Dlatego gdzieś w połowie uznałem,że szkoda zachodu bo jak w tytule napisałem,z piasku bicza nie ukręcisz.... Koła i gąsienice to odlewy żywiczne z zestawu Euromodel z Nashorna. Lufa RB Model. Malowanie na podstawie planszy barwnej przedstawiającej pojazd oczekujący na ewakuację spod Falaise A zresztą co tu pisać. Trzeba było dołożyć i kupić Revella lub Dragona. Wyszła lipa ale niech będzie galeria. Edytowane 29 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Przedział bojowy bardzo ubogi, te skrzynki z przodu bardzo duże, może i były w oryginale, ale wyglądają dziwnie. Malowanie bardzo fajne, ale chyba szkoda zachodu na model ESCI... A jest taki fajny Revell... do tamtego nie potrzebne nawet żywiczne koła... Fajne wykonanie, ale jak napisałeś "z g... bicza nie ulepisz" , czy jakoś tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Mimo kiepskiej bazy dla mnie zrobiłeś dobrą pracę. Najbardziej mi się podobają plamy kamuflarzu, świetnie je wymalowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Jak pisał Sławek, środek troszkę biedny. Za to malowanie bardzo ładne, choć ten brąz mi trochę w róż zalatuje. A galerię na pewno było warto zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 :] Roboty wsadziłeś i widać efekty. Jak pisał SławekK te skrzynki jakieś takie z innej bajki. Reszta zajefajna jak na taką kupę gów... piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Skrzynki właśnie takie były dziwne na tym rysuku http://i1282.photobucket.com/albums/a528/Piotr_P/Screenshot_2016-11-06-10-20-56-434_zps4oi4ryc6.jpeg Przedział bojowy jest w ESCI w kazdym miejscu za duży. Za długi i za szeroki o dziwnym kształcie.... Model kupiłem za grosze to nawet mi nie żal, bo nawet tragedii nie ma. Ot taki model dla zabawy. Brąz to część zestawu AK ....bodajże 717..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Pociski były dzielone. Stąd ten dziwny format skrzyń. Jednak mi chodzi o te zaokrąglone rogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Błędów i baboli jest dużo więcej niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 O modelu napisano tu już wszystko, ale za malowanie zdecydowany plus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi