klima1 Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Nie wiem, jak Wy mieszacie swoje farby, ale dla mnie zawsze było to pewne wyzwanie - szczególnie Humbrole były mało podatne na mieszanie. Ale ostatnio skleciłem sobie takie cudo z silnika od talerza z mikrofalówki i paru wydruków 3D oraz pręta gwintowanego: Wymyśliłem koło od nowa czy też są lepsze sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 Jest taki temat dotyczący mieszania farb. Myślę, że Twój sposób jest mało.... śmieszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 Kiedyś bardzo się przejąłem zastosowaniem wytrząsarki laboratoryjnej. Potem sobie skonstruowałem własną wytrząsarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 4 Lutego 2017 Autor Share Napisano 4 Lutego 2017 Mój sposób jest bardziej "hurtowy" i chyba godny polecenia. W prototypie miałem butelki i puszki przyczepione taśmą samoprzylepną do rurki kanalizacyjnej i też działało, ale było mniej wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Tego typu urządzenia lepiej pracują gdy oś obrotu nie jest poziomo, lecz pod kątem około 15-18 stopni. Ja natomiast za ok. 10 zł kupiłem sobie taki półautomat do mieszania farb i jak narazie sprawuje się znakomicie. Wystarczy wrzucić jedną kulkę do farby i potrząsnąć chwilę. Farba miesza się automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Od lat stosuje ołów (śrut)do wyważania spławików wędkarskich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Od lat stosuje ołów (śrut)do wyważania spławików wędkarskich ! Staram się nigdy nie negować tego co robi ktoś inny, ale tym razem muszę. Nie rób tego. Ołów sam w sobie jest trujący. Dodatkowo reaguje z farbami, wytwarzając różne trujące związki. Kiedyś pracowałem w firmie gdzie budowaliśmy dużą maszynę do odlewania ołowiu. Sprzedawaliśmy ją Niemcom, ale fabryka była w Holandii bo na terenie Niemiec jest całkowity zakaz odlewanie ołowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 5 Lutego 2017 Autor Share Napisano 5 Lutego 2017 Tego typu urządzenia lepiej pracują gdy oś obrotu nie jest poziomo, lecz pod kątem około 15-18 stopni. Dzięki. Też o tym myślałem i pewnie jeśli powstanie kolejna wersja, to rzeczywiście będzie pochylona. Kulki nigdy mi się jakoś nie sprawdzały - grzęzną w "mule" na dnie puszki i tyle z nich pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi