eldiabllo Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Hawker Hurricane Mk.1 jednak nie do końca takim jakim latał Urbanowicz ze wzgledu na bbudowe skrzydeł. Nasz as jako numer 2 na liście Bajana Cytuj
gracjanp Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Bardzo mi się podoba brudzenie na spodzie samolotu i podstawka, która wygląda jak prawdziwa. Nie wiem czy lewe koło nie jest krzywo wklejone. Obecnie sam jestem w trakcie budowy Hurricane'a z Airfixa tyle ze w skali 1:48. Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać w miarę przyzwoity efekt. Malowałeś aero? Cytuj
eldiabllo Napisano 7 Lutego 2017 Autor Napisano 7 Lutego 2017 Bardzo mi się podoba brudzenie na spodzie samolotu i podstawka, która wygląda jak prawdziwa. Nie wiem czy lewe koło nie jest krzywo wklejone. Obecnie sam jestem w trakcie budowy Hurricane'a z Airfixa tyle ze w skali 1:48. Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać w miarę przyzwoity efekt. Malowałeś aero? Dzięki za opinie , tak malowalem aero, wsumie drugi model malowany. Podstawka gips no i posialem trawkę, a reszta to pigmenty z White spirytem, fajnie ze się podoba. Cytuj
19robi88 Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Bardzo fajny tylko nie wiem czy ta trawa troszki nie za wysoka mogła by być ciut niższa moim zdaniem Cytuj
Baas ArK Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Może za mocno, ale fajnie styrany spód , ale antenę mogłeś mocniej naciągnąć . Cytuj
eldiabllo Napisano 7 Lutego 2017 Autor Napisano 7 Lutego 2017 Może za mocno, ale fajnie styrany spód , ale antenę mogłeś mocniej naciągnąć . Dzieki , no antenę pierwsi raz robiłem , faktycznie mogłem troszkę podgrzać to by sie naprężyła. Cytuj
radoslaw6363 Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 Podobasię ! Wywal tę antenę z liny okrętowej zajumaną chyba gdziś w bazie Royal Navy Wyciągnij kilka włókien syntetycznych (2-3) z np. rajstop i przyklej super glue najpierw do kadłuba u podstawy masztu antenowego , daj mini kropelkę kleju do odpowiedniego miejsca u szczytu anteny naciągnij włókno przyłóż i przytrzymaj, jak przyschnie zrób to samo na stateczniku pionowym końcówki obetnij i gotowe ! Fotka kiepska ale widać o co chodzi Cytuj
greatgonzo Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 Myślę, że mocowanie anten wymaga trochę więcej kombinowania. Na zdjęciu widać niefortunne zgrubienie w miejscu, gdzie 'drut' wchodzi w kadłubowy izolator. Sam lubię stosować rajstopowe nici, ale czasem trzeba przy nich trochę pomajstrować. No i nie wiem dlaczego chcieć malować anteny akurat na czarno? To pomijając , że sama antena drutowa jest w tym Spicie zbędna. Za późno na nią, w przeciwieństwie do bębenkowego Plesseya w ogonie, na który jest z kolei za wcześnie . Cytuj
Sniper Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Też używam żyłki 0.05 i wychodzi fajnie dosyć ta na zdjęciach to masakra podwójna, raz ze względu na grubość a drugi ze względu na naprężenie. W ogonie najpierw wiercę dziurkę i mocuję na supergluta, a potem napiętą też na super kleję do masztu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi