eldiabllo Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Hawker Hurricane Mk.1 jednak nie do końca takim jakim latał Urbanowicz ze wzgledu na bbudowe skrzydeł. Nasz as jako numer 2 na liście Bajana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gracjanp Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Bardzo mi się podoba brudzenie na spodzie samolotu i podstawka, która wygląda jak prawdziwa. Nie wiem czy lewe koło nie jest krzywo wklejone. Obecnie sam jestem w trakcie budowy Hurricane'a z Airfixa tyle ze w skali 1:48. Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać w miarę przyzwoity efekt. Malowałeś aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 Bardzo mi się podoba brudzenie na spodzie samolotu i podstawka, która wygląda jak prawdziwa. Nie wiem czy lewe koło nie jest krzywo wklejone. Obecnie sam jestem w trakcie budowy Hurricane'a z Airfixa tyle ze w skali 1:48. Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać w miarę przyzwoity efekt. Malowałeś aero? Dzięki za opinie , tak malowalem aero, wsumie drugi model malowany. Podstawka gips no i posialem trawkę, a reszta to pigmenty z White spirytem, fajnie ze się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Bardzo fajny tylko nie wiem czy ta trawa troszki nie za wysoka mogła by być ciut niższa moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Może za mocno, ale fajnie styrany spód , ale antenę mogłeś mocniej naciągnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 Może za mocno, ale fajnie styrany spód , ale antenę mogłeś mocniej naciągnąć . Dzieki , no antenę pierwsi raz robiłem , faktycznie mogłem troszkę podgrzać to by sie naprężyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Świetny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Podobasię ! Wywal tę antenę z liny okrętowej zajumaną chyba gdziś w bazie Royal Navy Wyciągnij kilka włókien syntetycznych (2-3) z np. rajstop i przyklej super glue najpierw do kadłuba u podstawy masztu antenowego , daj mini kropelkę kleju do odpowiedniego miejsca u szczytu anteny naciągnij włókno przyłóż i przytrzymaj, jak przyschnie zrób to samo na stateczniku pionowym końcówki obetnij i gotowe ! Fotka kiepska ale widać o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Myślę, że mocowanie anten wymaga trochę więcej kombinowania. Na zdjęciu widać niefortunne zgrubienie w miejscu, gdzie 'drut' wchodzi w kadłubowy izolator. Sam lubię stosować rajstopowe nici, ale czasem trzeba przy nich trochę pomajstrować. No i nie wiem dlaczego chcieć malować anteny akurat na czarno? To pomijając , że sama antena drutowa jest w tym Spicie zbędna. Za późno na nią, w przeciwieństwie do bębenkowego Plesseya w ogonie, na który jest z kolei za wcześnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 No ja użyłem żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Też używam żyłki 0.05 i wychodzi fajnie dosyć ta na zdjęciach to masakra podwójna, raz ze względu na grubość a drugi ze względu na naprężenie. W ogonie najpierw wiercę dziurkę i mocuję na supergluta, a potem napiętą też na super kleję do masztu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi