skikut Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Witam, jak w temacie model ,,zacnego,, Menga i tu mała refleksja - Meng robi znakomite czołgi, jednak tu chyba kilka detali przespali... Malowanie jakie planuję to wskazane w instrukcji samolotu z insygniami brytyjskimi jak pozniżej: vf241-13 Tak wiec wracając do wątku trochę uzupełniłem posiłkując się zdjęciami z internetu. Dla zgłębiających temat lub po prostu znających się na rzeczy powiem, ze nie jest to koniec waloryzacji silnika: I po malowaniu ( przed sido, olejami itp): P. S Zbiornika nie maluję bo i tak go nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 8 Lutego 2017 Będę oglądał bo mam go już na celowniku od jakiegoś czasu... kilka fotek tak przy okazji masz zamiar dodać imitację "plastrów" na łączeniach ? wiaderko http://s1196.photobucket.com/user/GreifAB/library/Me%20163%20Komet?sort=3&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 8 Lutego 2017 Autor Share Napisano 8 Lutego 2017 Będę oglądał bo mam go już na celowniku od jakiegoś czasu...kilka fotek tak przy okazji masz zamiar dodać imitację "plastrów" na łączeniach ? wiaderko http://s1196.photobucket.com/user/GreifAB/library/Me%20163%20Komet?sort=3&page=1 C rozumiesz przez słowo plastry? Jeśli go masz to od razu dokup kokpit zaoszczędzisz czasu i złości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 9 Lutego 2017 większośc łączeń na jetach była pokryta taką taśmą, pewnie w celu obniżenia oporów i odpadnięcia poszycia przy dużej prędkości ( w Me 262 było to samo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Raczej nie będę robił bo nie mam pojęcia nawet czego do tego użyć i jak rozlokować te plastry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 10 Lutego 2017 Autor Share Napisano 10 Lutego 2017 Na szybko: Silnik już skończony, zastanawiam sie tyko nad dodaniem washa na głównej rurze ( czarnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 Piątkowy wieczór spędzony na dopieszczaniu kokpitu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 no kokpit jak żywu, jeszcze ta faktura zbiorników paliwa po bokach, super! trochę tylko konsola radia na prawej burcie średnio wygląda (swoją drogą pierwszy raz widzę ją w takim kształcie), i nie wiem czy nie założyłeś pasów tych na oparciu odwrotnie - końcówki klamer powinny się do siebie schodzić (skądinąd same pasy b ładnie się prezentują) sam silnik też ładnie zdetalowany, ale co do kolorystyki to wygląda bardzo sterylnie, jeżeli taki jest zamiar to ok, natomiast imho powinien być bardziej matowy, z wyżarzoną/przepaloną farbą, załączone zdjęcie to ładnie oddaje, ta małą dyszka pracowała w b wysokiej temperaturze, oczywiście finalny efekt jest twoją decyzją ogólnie świetny ten zestaw, pięknie Ci idzie robota i miło podpatrywać (w 72 której pozostaje wierny taki detal się strasznie ciężko dłubie...) pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 dzieki za miłe słowa:) co do pasów i ich końcówek, wzorowałem się na tym foto http://s1093.photobucket.com/user/nuuumannn/media/Komet/CockpitSeat.jpg.html Silnik to u mnie drażliwy temat bo zdetalowałem go itp a będę musiał zrobić model z zamkniętym, założonym ogonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Jak tam zmagania z "komecikiem" ? Bo do tej pory bardzo ładnie ci szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Fajna ta faktura w kokpicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Pięknie, lubię takie COCKPITY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi