Piotr_P Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Witam Kolejny ulepek robiony w partyzanckich warukach. No coż jest zima więc musi być zimno Jest to typowy snap Zvezdy tyle,że właściwie to jest to ISU-152 z zamienioną lufą 122mm z zestawu PST z pozostałości. Lufę zamieniłem ponad rok temu,gdy nawet nie było sygnałów o wypuszczeniu ISU-122 w "czystej" postaci ( choć można się było spodziewać) i w takiej formie wrócił na ten rok do pudła. Czas był na tę sukę więc jest.... O modelu nie ma co pisać. Klasyczna Zvezda z rodziny IS/ISU ze wszytkimi wadami tych zestawów w postaci układu jezdnego. Nie wiedziałem o co tu może chodzić do czasu gdy zacząłem składać je na pomalowane już podwozie. Tragedia... Sprężynują od dołu,a prawa przy układaniu pękła. Na szczęście jakoś udało się to poskładać zaś od dołu trzeba było skleić gąsienice na CA z kołami. Od siebie dodałem tylko poręcze z drutu oraz zrobiłem fakturę odlewu na jarzmie. Malowanie polskie, 2 bateria 25 Pułku Artylerii Pancernej z walk w Czechosłowacji z okolic Pragi w maju 1945r.. Kalki Toro.... Użyte farby to klasycznie dla mnie LifeColor 4B0 Soviet AFV Green, weathering AK Interactive/ MIG pigmenty Vallejo. Podstawka to rzeźbiona przeze mnie gipsowy odlew. Ręcznie robiona dłutem faktura kostki brukowej. Z dodanym torem tramwajowym z hipsu. Na to obrzucony żwirek,piach i pigmenty imitując puł i gruz z uszkodzonych budynków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Ładny, wierzę że zrobiłeś najlepiej jak się dało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Fajnie się prezentuje na podstawce Tym ładnie wykonanym maluszka ,podstawka dodaje uroku podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiek Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Model naprawdę ładny i dopracowany. Co do podstawki, mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec. Dla mnie jest zbyt monotonna i jednobarwna. Jeśli to ma być pył i gruz to może warto by było dodać trochę ceglanego koloru? Na pewno nadało by to uroku, no i ta szara szyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Ładny bydlaczek. Podobają mi się okopcenia i malowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 Szyna jest malowana gun metal. Po prostu na zdjęciu jest to niewidoczne,brak refleksu światła. Trzeba będzie delikatnie pociągnąć chrome silver. Z pyłem ceglanym pomyślę bo to dobry pomysł . Monotonicznie jest bo i tak było. Pył przykrywał wszystko. Każdego zimowego dnia patrzę jak w piwnicy przy piecu popiół zabiera kolory Niemniej jednak postaram się poprawić to i owo. Ot podstawki to nie jest moja dobra strona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 A mnie się podoba taka podstawka - wygląda jakby pojazd umieszczono na terenie wykonanym w konwencji czarno-białego zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Piękna robota. Ładnie wycieniowany i pobrudzony. A co do podstawki- podzielam uwagi Kolegów... Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 Troszkę poprawione. Nie robiłem pełnej sesji....zrobię przy okazji kolejnego modelu. Fotka cyknieta telefonem na szybko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Bardzo ładny! Pierwszy plus- na nie kolejne berlińskie malowanie, tylko Czechosłowacja, gdzie także IS/ISU było sporo. Sam model bardzo ładny, jak robiłem ISa to nie spodziewałem się, że tak trudno będzie po malowaniu pobrudzić układ jezdny, Twój wyszedł nieźle. Podstawka- lubię podstawki z gipsu:) Są niepowtarzalne. pz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Podoba się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts