eldiabllo Napisano 17 Marca 2017 Autor Share Napisano 17 Marca 2017 ostatnio moi mali może przyszli modelarze troszke chorowali, prace utkneły , ale na tą chwile zrobiłem maskowanie szybek, dobrze że letalin mnie oświecił i zamówiłem maskowanie do modelu z Academy ,bedę sie zabierał za malowanie spodu a i mały smaczek kurtka z Fever Beaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Jeśli już się wykosztowałeś na maski, to może warto je przylepić równo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 śmigła oraz koła gotowe , maski przd malowaniiem poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 malowanine spód humbrol 127 , góra Tamiya XF-62 Olive Drab , tutaj widac mocne wytacia , odpryski , mocno styrany , moze i ja coś bede musiał pomśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 A ta wieżyczka ma jeszcze maski na sobie, czy to już gotowy element? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 Posciagane maski, światło w plecy, wyglada jakby lipa byla , ale z innej perspektywy wyglądają lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Delikatny retusz i będzie ok Jak już pisałem wcześniej w innym/podobnym/temat poście teraz mamy trzy"17" w /72 to jedziecie dalej eskadro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 31 Marca 2017 Autor Share Napisano 31 Marca 2017 Forteca po obiciach, otarciach i sido, , wiem ze jest cień po taśmie na skrzydle, może ubytków zielonej farby duzo ale uprzegladalem duzo zdjęc akurat tego bombowca wiec mógł tak wyglądać w 1945, w samym '44 wykonał 30 misji. Wyczytałem że podczas swojej 25 misji wrócili na 2 silnikach po pożarze w przedziale radiooperatora oraz 540 dziurami które obsłóga naziemna łatała . Żeby słowa nie były wyssane z palca wyczytałem ze strony Official Website of the 100th Bomb Group a teraz narazie tak to u mnie wygląda na tym okrągłym bedzie podstawka imitujaca płyte lotniska w Thorpe Abbotts ogólnie można by było projekt grupowy zrobić albo garlerie jak jeszcze kttoś ruszy z warsztatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Mała aktualizacja, po sido dałem kalki, jak na 18 letnie kładły sie dobrze , pożniej znów sido i zrobiłem washa z olejnej czarnej rozcieńczonej white spirit. teraz dopiero dam bezbarwny mat i troszke leciutenko jeszcze jakieś efekty przy silnikach. W miedzy czasie przygotowałem wstępnie poddstawke. oznaczenia grup bombowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 będę rzeźbił płyte lotniska , wymiary płyt 15cm x 7,5cm , co w przeliczeniu na skale 1:72 wychodzi 10,8m x 5,4m, niewiem dokładnie ale chyba mniej wiecej takie płyty mogły być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 a tak coś dla oczu jeszcze poczuć smak fortecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dipilor Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 witam, bardzo mi się podoba twoje wykonanie B-17. Aż nabrałem ochoty za wzięcie na warsztat mojego Messerschmitt Bf 109. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 witam, bardzo mi się podoba twoje wykonanie B-17. Aż nabrałem ochoty za wzięcie na warsztat mojego Messerschmitt Bf 109. Pozdrawiam Dzięki za pozytywny odbiór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 docelowo bedzie matt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 docelowo bedzie matt ? Tak oczywiście, inny bezbarwny by niewchodzil w gre . Właśnie prysłem na wieczór humbrlolem mat. Jak będę miał znowu czas wrzucę efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 model fortecy ukończony, linki zrobiłem z nitki rajstop, jak koledzy radzili, nawet mi sie chyba udało . Brudzenie spodu moze troszke duzo ale pamietajmy ze to nie nowy z fabryki . Szybki myśle ze też na plus w porównaniu z poprzednikami . Pracuje jeszcze nad płytą lotniska , ukończona jest w jakichś 70%, no i jeszcze tabliczke będę chciał zamówić do podstawki. to tyle na razie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Jest bardzo dobrze i przy okazji Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Jest bardzo dobrze i przy okazji Wesołych Świąt fajnie ze sie podoba, staram sie jak moge ażeby wyszło na + Wzajemnie Wesołych Świąt Wielkanocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Fajnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Fajnie wyszedł oglądaam twoje warsztaty , bardzo mi się podobają, a pochwalka od ciebie to od razu banan na mojej gębie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Rzuć na niego więcej światła ,-)) Podczas zdjęć. Bo mam ochotę go sobie pooglądać ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Rzuć na niego więcej światła ,-)) Podczas zdjęć. Bo mam ochotę go sobie pooglądać ,-) W końcowej galerii będzie dobre swiatlo , może i na zwierzę powietrze cos dodatkowo zrobie jakies zdjatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Model ukończono zapraszam do galeri B17G Fever Beaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi