Panzer Machine Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Jest to pierwszy model, przy którym dość intensywnie w fazie budowy pomagała mnie moja 2 letnia córka Matylda. Model kleiliśmy wspólnie i córka była uradowana jak z samej zabawy jak z końcowych efektów. Sam model jaki zaprezentował producent Italeri (zestaw 6603) jest bardzo prosty w złożeniu. Zestaw zawiera stosunkowo małą ilość części. Spasowanie elementów jest typowe dla producenta - czasem elementy pasują idealnie a czasem pojawiają się malutkie szpary między elementami. O tyle nie przysparza to problemów bo można szybko i łatwo te szpary zalepić płynna szpachlówką. Główną zaleta w mojej opinii na temat tego modelu są dostarczone przez producenta gumowe opony. Kalkomanie są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Mam wrażenie że ten model jest trochę słabszy od standardów do jakich nas przywyczaiłeś. Zdecydowanie brak mi tu kurzu zważywszy na środowisko w jakim ten pojazd się poruszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Może faktycznie odrobinę brak kurzu, ale całościowo wykonanie bardzo mi się podoba, a i model nietuzinkowy. Robiłem go kilka lat temu z zestawu Supermodel, w którym był razem z Fiatem CR-42 i pamiętam miłe zaskoczenie jego jakością. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2017 Może to wina zdjęć, ale wygląda jak by jedno, a może dwa koła po przekątnej, nie dotykały podłoża całkowicie. Przednie prawe, stoi na "kamieniu" i to po przekątnej. Nie widzę śladów po oponach na podłożu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 haha... jak napisaliście to też widzę, że jedno tylne koło wisi oraz jedno przednie... Zabawne, nie zauważyłem tego kompletnie podczas montażu modelu do podstawki. Ale... model powstał tak szybko (dwa wieczory), że w sumie można było to przeoczyć Zwłaszcza (mogłem to w sumie napisać w pierwszym poście), że podstawka była gotowa - zrobiłem ją pod całkiem inny model kiedyś, no a że model się zniszczył to ta podstawka się walała bezpańsko po warsztacie przesuwana z miejsca na miejsce. Faktycznie, można było więcej przykurzyć model z jednej strony, ale z drugiej chciałem spróbować czegoś mniej zabrudzingowanego bazylms. Taki trochę "czystszy" też moim zdaniem ma swój urok. A nawet jeżeli nie ma to warto było spróbować i się przekonać o tym poznając chociażby Wasze zdanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Też nie lubie za bardzo ubabranych modeli, ale zarówno podstawka (piach) jak i twoja pierwsza fota zasadniczo mnie do takiej opinii przekonały, ha, ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 Ślady opon, to też by się przydały, tak sobie myślę teraz bo pojazd wygląda jakby spadł z nieba hahaha Wiesz z czego najbardziej się cieszę? Że córce się tak to spodobało, że teraz siedzimy i kleimy modele ze Zvezdy w 1:100. Może za niedługo te lepsze wrzucę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 No ja myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi