barszczo Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 I drugi mój tegoroczny ulepek, tym razem Edkowa Dora w malowaniu Waldemara Wubkego z JV44. Model wyzwanie, nie podjąłem się poprawiania ogona, śmigła i wszelakich innych niedoróbek, wymieniłem tylko koła na Hasegawowskie. Plus za widoczny fragment silnika. Mam jednak nadzieję że jak Edek poprawi wczesne Foki to i przyjdzie czas na Dorę. Dołożona mała blaszka Edka, kalki Eagle Cals (wyjątkowo niefajnie się kładły), Quickboostowe żywiczne rury, malowany Gunze serii H. Miłego odbioru ;o) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 no i bardzo przyjemna papuga jedyne co bym poprawił to kolor luf działek - tam gdzie przechodzi przez wnęki podwozia - na stalowy, tak jak po wyjściu ze skrzydła, i skrzydłowe wnęki działek aż się proszą o jakieś przewody Widzę że zdecydowałeś się pociągnąć białe paski do końca kadłuba, też mi się to wydaje logiczne (i lepiej wyglądające) choć w świetle "najnowszych odkryć" pewności nie ma czy powinny tam sięgać. Ale ogólnie jest bardzo ok - podoba się pozdr! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Kolor działek jest prawidłowy. W części wnęki podwozia lufa była w izolacji, malowanej często właśnie kolorem wnęki. Foka super, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Podoba się. Pamiętam jak sam walczyłem z tą Foką Edkową - no ich wyrób d...y nie urywa. Fajnie pomalowany, subtelnie przybrudzony, może tylko dało by się poprawić trochę malowanie kołpaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi