Jump to content

Recommended Posts

Posted

Generalnie sklejam samoloty, ale postanowiłem też spróbować pancerki. Oto mój pierwszy czołg, nie licząc kiedyś zlepionego T 34, którego też tu na forum pokazałem. Nie był on zbyt ciepło przyjęty . Pamiętam że ktoś napisał, że wygląda jakby był malowany lakierem do paznokci, czy coś takiego .

Model to Leopard 2A6 Revell skala 1/72. Podstawkę robiłem pierwszy raz i widać, że za bardzo mi nie wyszła.

Model ma swoje niedoskonałości o których także zdaję sobie sprawę. Miałem duże problemy z plastikowymi gąskami, ale jakoś udało się je sklecić w całość. Modelik malowany Gunze i brudzony specyfikami AK i Mig. Mam jeszcze jednego takiego Leoparda w planach ale Tamki 1/35.

NePWzH2.jpg

2hbqpTj.jpg

Sfu7DPZ.jpg

rA5pUmS.jpg

ewTyx6M.jpg

VYItVg2.jpg

oXstPLL.jpg

r2Ip5P7.jpg

nKP2fU0.jpg

Posted

Zdecydowanie przy tym modelu nie spotkasz sie z taka krytyka jak przy tamtym modelu, tym razem wyszedl fajny modelik. Trzecie zdjecie troche takie nieszczesliwe, widac na nim jak czolg uczy sie lewitowac

Posted

Podoba mi się

Polecam przełączyć w aparacie balans bieli na żaróweczkę, wtedy lepiej odwzoruje kolory i nie będzie wszechobecnej żółci na zdjęciach.

Posted

Dzięki, cieszę się że model się podoba. Trochę obawiałem się pierwszego czołgu, ale widać że tragedii chyba nie ma .

Posted

Jak byś jeszcze pocienił te zasobniki na końcu wierzy to by był już prawie "orgazm" .

Się podobywa .