Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

aktualnie lepie wspomnianego w tytule Fw189A1 od Great Wall Hobby. Wszystko ładnie pięknie, ale... no właśnie pojawił się pewien problem. Chodzi o działko zlokalizowane na górze kadłuba. Jest ono wyszczególnione w częściach nie wykorzystanych w tej wersji i fizycznie po prostu go nie było od nowości. Zaznaczyłem to na fotkach. Jednak instrukcja pokazuje że ma być zamontowane. Zgłupiałem. Z tego co udało mi się znaleźć w necie ta wersja posiadała rzeczoną broń. Nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić. Pomóżcie.

RqNMkFm.jpg

tOzY32r.jpg

xB1aJLR.jpg

Napisano
W nocnym myśliwcu powinno być tak jak w instrukcji, w wersji rozpoznawczej szukaj części D25.

Masz prawdopodobnie wypraski do tej drugiej.

Dokładnie tak. Teraz doszedłem co i jak. Chyba jakiś słabszy dzień, albo zaćmienie mnie jakieś dopadło. Dziękuję Ci bardzo za pomoc

Napisano

GWH wycina części które nie są używane w danym modelu.

Ja mam tak na przykład w zestawie F-15C - wycięli pracowicie wszystkie te części które nie są konieczne do zrobienia tego konkretnego modelu.

Oni tak mają.

Napisano
GWH wycina części które nie są używane w danym modelu.

Ja mam tak na przykład w zestawie F-15C - wycięli pracowicie wszystkie te części które nie są konieczne do zrobienia tego konkretnego modelu.

Oni tak mają.

W sumie wycięli tylko ten karabin, reszta jest pomimo że nie ma być użyta.

Napisano

Jeszcze trochę Wam pomarudzę w temacie uzbrojenia, bo wciąż nie mam 100℅ pewności. Po przekopaniu kilku stron doszedłem do wniosku że wersja A1 powinna być uzbrojona w dwa karabiny MG 15 (jeden na górze, drugi w tylnej części kabiny. Ziarno wątpliwości zasiewa grafika na pudle, na której przedstawiono ten samolot z jednym karabinem MG151 20mm i drugim MG 15. Albo maja być po prostu dwa MG15 i Chińczycy coś poknocili na tej grafice, albo faktycznie MG 151 + MG 15 na tyle.

Wiem, mieszam, ale naprawdę sam już nie wiem.

Napisano

Według mnie powinna tam być armatka 20mm. W "nocniku" A-1 armatka zamocowana na stałe i strzelająca ukośnie do góry, w rozpoznawczym A-1 dwa ruchome kaemy.