Browarek90 Napisano 2 Marca 2017 Share Napisano 2 Marca 2017 Witam to mój debiut w tym dziale. W którymś temacie warsztatowym jednego z mistrzów Humvee pochwaliłem się ze popełniłem taki oto model i zostałem wzywany do pochwalenia się nim. A więc długo nie owijając przejdę do sedna. Patrząc na dzieła kolegów z tego działu raczej nie mam się czym chwalić. Zadowolony jestem z kamuflażu a wiem że karabin i kallki mi delikatnie mówiąc kiepsko wyszły. No nic parę zdjęć! A tu widać że trochę już stoi i swoją dawkę kurzu już złapał Coś się przykleiło chyba patafix już tego nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Marca 2017 Share Napisano 2 Marca 2017 Do etapu malowania bazowymi jest dość dobrze, ale potem już nie. Kalki ci się świecą, szczególnie napis w tylnej części. Do tego brak wash, farb olejnych, o pigmentach i innej chemii nawet nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 2 Marca 2017 Share Napisano 2 Marca 2017 To nie jest karabin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 A tu widać że trochę już stoi i swoją dawkę kurzu już złapał Naturalny weathering hehe :P Model jest całkiem niezły. Faktycznie kalki się srebrzą, szczególnie to widać na napisie "military police". Może to ci się przyda na następny raz: albo to: Jak ze sklejalnością tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 3 Marca 2017 Autor Share Napisano 3 Marca 2017 Sklejalność świetna, dzięki za podpowiedź. Z założenia washa pigmentów itp nie miało być, bo to mój pierwszy model z militarki i nie wiedziałem czy mi się to spodoba więc miał byc prosto z pudła.(spodobało się następny model z tej kategorii będzie miał warsztat^^) Próbuję sklejać cywile a tam jednak inne rzeczy są ważne, przed tym modelem wydawało mi się że łatwiej robi się modele wojskowe. Po sklejeniu wiem że to błąd. Ogólnie nie można powiedzieć ze cywilne bądź militarne są łatwiejsze. A co do pigmentów itp to przymierzam się do kupienia weathering set A oś tamiya w cywilach też się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 Bardzo ładna baza do zrobienia bardzo dobrego modelu Zatrzymałeś się w pół drogi, z tego co piszesz to raczej nie ruszysz dalej, trochę szkoda. Sporo drobnych błędów, ale pochwalić trzeba za elegancko położony kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi