Jump to content

M1025 based dumvee GROM Tamiya/scratch 1:35

makinen
 Share

Recommended Posts

Piąty pojazd GROM w mojej kolekcji. Początkowo mi sie podobał, ale z podczas budowy stwierdziłem, że jakis dziwny jest. Model to mix dwóch pojazdów, z których przód prezentuje sie na zdjęciu z pierwszego postu, a tył, to humvee z Kisielem na pace. Dlaczego? Drugie zdjęcie, którym dysponowałem ma zbyt mało szczegółów i jednak nie mam 100% pewności, ze to foto jednego humvee. Jest wiec trochę lekko SF.

Warsztat

viewtopic.php?f=87&t=57083&start=0

Można się pastwić...

IMG_1167_zpslwdrdvt2.jpg

IMG_1171_zpseou2prhm.jpg

IMG_1153_zpskiwlwos7.jpg

IMG_1155_zpse5n3vz8d.jpg

IMG_1157_zpsifehhhee.jpg

IMG_1159_zps9kkn5ku2.jpg

IMG_1161_zpsgiyel4yo.jpg

IMG_1163_zpsz1g70r7n.jpg

IMG_1165_zpsdkop1fam.jpg

IMG_1169_zpsnlds9qba.jpg

IMG_1173_zps80sc4wkq.jpg

IMG_1175_zpsioi8kutr.jpg

Edited by Guest

Świetny, efektowny model - Brawo !

Efekt uboczny tego modelu jest taki, że po skończeniu mojego "pudełkowego" m1151, sam biorę się za podobny, taki "dłubany"

A gdzie mozna zobaczyć tego M1151?

Oczywiscie dasz szansę popatrzeć na warsztat tego "dłubanego"?

Świetny, efektowny model - Brawo !

Efekt uboczny tego modelu jest taki, że po skończeniu mojego "pudełkowego" m1151, sam biorę się za podobny, taki "dłubany"

A gdzie mozna zobaczyć tego M1151?

Oczywiscie dasz szansę popatrzeć na warsztat tego "dłubanego"?

Na razie nigdzie, mam słaby aparat a skrytykujecie mnie za jakość foto, a "on" jest w stanie "pomalowany" i potraktowany sidoluxem. Dłubię figuranta jako siedzącego, a nie "wysiadającego" kierowcę, a baza ten pudełkowy. Czekam też na "obiecaną"/"zareklamowaną" książkę o nazwach własnych Pojazdów WP o której tu swego czasu pisano, aby dokończyć malowanie, a chce "któregoś" z namalowaną polską flagą po lewej stronie osłony m2, chce Polskiego a nie Amerykańskiego, dlatego np. E81, E27, E28 nie przyklejone. Została jeszcze do zrobienia radiostacja i ewentualnie jakieś drobne bambetle, ale zależy od ewentualnego wzorca, poza tym Wy jesteście "zegarmistrzowie" a ja zwykły "dłubacz" , co nie zmienia faktu, ze Ja mam gotowego "Rosomaka" a Wy nie bo "dłubiecie" coś tam w środku, a ten mój "Rosomak" robi furor wśród znajomych, a wnuczka jest nim zachwycona z powodu "tego płotu" ....