M.A.V. Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Coś nowego w warsztacie? Kurcze, wiegachny wyszedł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Lipca 2017 Autor Share Napisano 3 Lipca 2017 Coś nowego w warsztacie? Kurcze, wiegachny wyszedł.... Na razie cisza. Trochę mam kryzys modelarstwa a trochę nie mam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Spoko, spoko.... Bardzo lubię twoje warsztaty więc na pewno będę tu zaglądał co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Lipca 2017 Autor Share Napisano 5 Lipca 2017 Miło mi. Postaram sie podłubać coś wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Super ja również czekam cierpliwie na dalsze postępy nie popędzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2017 Tak gorąco, że farba w powietrzu zasycha, to podłubałem przy podstawce. Podstawę ze styropianu, pokryłem mieszaniną, gipsu, piasku, kleju do płytek - w sumie tego co miałem jeszcze na stanie. Jak wyschło pomazałem różnymi farbami: I zaczałem sadzić trawę, później dojdą kamienie, może jakieś krzaczki, ślady opon itp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 3 Sierpnia 2017 Share Napisano 3 Sierpnia 2017 Ha fajnie że dalej się dzieje w temacie dopinguję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2017 No coś tam powoli robię. Na pewno temat nie będzie porzucony. CZy ktoś zna jakieś posypki imitujące kwiaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Sierpnia 2017 Share Napisano 3 Sierpnia 2017 Dzięki za aktualizację Niestety w temacie ukwiecenia nie pomogę - nie mam w tym temacie zielonego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Czy ktoś zna jakieś posypki imitujące kwiaty? https://exito.sklep.pl/pl/c/MININATUR/1720/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Goździki na maskę by się przydały :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Dzięki za aktualizację Niestety w temacie ukwiecenia nie pomogę - nie mam w tym temacie zielonego pojęcia Spoko. Jakoś poradzimy. Czy ktoś zna jakieś posypki imitujące kwiaty?Dzięki, widziałem to, ale właśnie interesowałaby mnie sama tak posypka zamiast gotowych wiechci. Gdzieś ją kiedyś widziałem i teraz nie mogę zlokalizować. Goździki na maskę by się przydały :-)Takie? Zdjęcie pobrane z internetu do celów poglądowych Tymczasem chciałem podłubac z podstawką i zdobić jakieś ślady bytności pojazdów i zacząłem od przygniecenia trawy, wysmarowania klejem i posypania ziemią w różnych kolorach. Tutaj jeszcze mokre: A tu wyschnięte i delikatnie przetarte sychym pędzlem z jasniejszym kolorem: Teraz czas na drugą stronę, może jeszcze jakieś dodatkowe ślady i chyba na środku jeszcze trochę pokancerujętę trawę żeby nie było za równo. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 To ma być "trakt polny" często eksploatowany? Jeśli miałbym coś podpowiedzieć to bym mimo wszystko trochę rozjaśnił na brąz. Z drugiej strony tak się zastanawiam... jeśli planujesz podstawkę w ułożeniu "bojowym" jak było na początku warsztatu to ja bym chyba bardziej skłaniał się ku lokacji 100% łąkowej --> tylko wygnieciona trawa bez "rozjeżdżonej" ziemi (chyba że to miałoby być jakieś przygotowane poligonowe stanowisko ogniowe) To tylko takie moje swobodne dywagacje... A może taka taka wersja "maskowana" : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Dzięki za zdjęcia M.A.V. To pierwsze jest super. Trochę mi zdjęcia i komentarz rozjaśniły sytuację. Ponieważ droga już mniej więcej zrobiona i raczej nie przywrócę jej do stanu początkowego, to zrobię tak, że obok na wygniecionej trawie postawię jeden pojazd a drugi będzie stał na (lub jak się da) lekko obok drogi. A droga zostanie jako po prostu droga przez łąkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 To jeszcze przy okazji podrzucę kilka filmików - może się przydadzą: tu jest na takim poligonowym "stałym" stanowisku bojowym: a tu Rubież w akcji podczas manewrów: https://www.youtube.com/watch?v=mQ_RCG240d0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Dzięki. To stanowisko ogniowe fajne, pomysł na inną podstawkę. Ale po obejrzeniu widzę że koncepcja z drogą i pojazdem obok nie jest taka głupia. Trochę może drogę poszerzę, rozjaśnię i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Droga została trochę zmodyfikowana, ostateczne wersja pewnie będzie zrobiona jak pojazdy będą gotowe, aby ładnie je wpasować. Teraz dodam może trochę drobiazgów. Jakieś kamienie, wysoką trawkę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 (edytowane) Dodałem parę dupereli na podstawkę a ponieważ pojazdy zajmą sporą jej cześć na drodze i obok nie dodawałem nic bo raczej to i tak nie będzie widoczne. Pytanie czy tak może być czy coś dodawać? . . Edytowane 27 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Ok, już widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Wydaje mi się, że ok, raczej nic bym nie dodawał. Jak się mają same modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 Właśnie do nich wracam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Września 2017 Autor Share Napisano 29 Września 2017 (edytowane) Wydaje mi się, że ok, raczej nic bym nie dodawał. Jak się mają same modele? Tak więc, no, ten tego, modele mają się tak: ... Cały czas mam dylemat które malowanie wybrać. Chciałbym, żeby było podobne ale takiego nie ma więc na coś się trzeba zdecydować. Opcje sa takie - Bereg: ... ... I Rubezh: ... Reszta z proponowanych to jednobarwne albo nieatrakcyjne. Tak czy siak skłaniam się ku opcji nr 3 Bereg (choć 1 kusi) i opcji 2 Rubezh. Edytowane 29 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 A nie jest tak, że rodzaj kamuflażu zależy od rejonu działania ? Bo głupio byłoby gdyby obok siebie stały pojazdy stacjonujące - jeden w Kaliningradzie a drugi we Władywostoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Września 2017 Autor Share Napisano 29 Września 2017 Problem w tym, że schematy malowania nie są w żaden sposób podpisane/określone. Nawet żadnych insygni nie ma, tylko numery boczne które nic nie mówią. Na scalemates jest tylko info do Rubezh na zasadzie Russian Army - 3-color Green, Sandy Brown, Black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Ale na zdjęciu od M.A.V.-a na 1str. tego warsztatu tak właśnie chyba jest, że stoją obok siebie i jest to różne malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi