Piotr_P Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Witam. Przedstawiam galerię kolejnego skończonego modelu. Znany i powszechnie dobrze oceniany zestaw firmy Revell. Model składa się niczym klocki LEGO. Idealnie spasowany. Ani grama szpachli nie potrzebne było. Upss,kłamstwo. ..tylko na łączeniu tylnej płyty z dnem wanny. Dodana lufa RB Model,dedykowana do tego zestawu i jedna z dwóch rzeczy koniecznych do zmiany w tym zestawie. Druga to osłony boczne "Schurtzen" . Zestawowe nie pasowały do mojej wizji modelu.Te pochodzą od Eduarda. Pierwszy raz tak wiele drobnych elementów musiałem lutować. Malowanie standardowo dla mnie : -AK Interactive/Tamiya -modulacja bazowego Dunkelgelb; - AK Interactive - plamy zielone -AK Interactive 717 -plamy Rotbraun. Weathering: Rainmarks Effects,Streaking Grime AK Interactive AK Interactive Light Dust Deposit rozcierany Odourless Thinner od AK Błotne zaciski Dump Earth oraz Earth Effects, oba od AK Interactive. Obicia lakieru robione Black Brown od Vallejo. Na to wszystko matowy lakier bezbarwny AK Interactive. Malowanie to: STAB II, PZ.RGM.9 SS DIV."HOHENSTAUFEN" TARNOPOL,1944. Na pewno są jakieś babole,jak to u mnie.... Miłego pastwienia się No i jeszcze to czego już nie widać.... Jedyne znane mi zdjęcie oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 No i fajnie ;] Ale moje zdanie już znasz... Ja się w końcu za swoje będę musiał zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Kwietnia 2017 Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Bardzo ładny i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek C. Napisano 10 Kwietnia 2017 Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Odbiór modelu BARDZO DOBRY . Jedyne czego ja się mogę czepić to to, że skoro wymieniłeś szurceny na cieńsze to wypadało by to samo zrobić ze stelażami podtrzymującymi owe szurceny na wieży jak i na kadłubie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Tak też właśnie pomyślałem jak zobaczyłem zdjęcia. Makro jest okrutne .....cóż musi tak zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Kwietnia 2017 Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Bez dogłębnej analizy, mógłbym przyjąć, że to skala 1:35, gratki, świetnie wyszedł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Tradycyjnie już u Ciebie świetne malowanie. Tak jak nie przepadam za modelami "błoconymi", tak w tym przypadku podoba mi się nawet (w szczególności) błoto, tym bardziej, że adekwatne do realiów służby tego egzemplarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Bardzo przyjemnie się go ogląda :c) Szczególnie dobre wrażenie robi jak się go porówna do archiwalnej fotki. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi