Jakx Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) ... Edytowane 12 Maja 2019 przez Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Podoba mi się wykonanie, na wywody merytoryczne nie mam wystarczającej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Jedno pytanie. On jest w dwukolorowym kamuflażu - brązowe plamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Jedno pytanie.On jest w dwukolorowym kamuflażu - brązowe plamy? Tak Kolory "zaproponowane" przez Tamyie. Edytowane 30 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 No to fajnie żeś je zgubił brudem/pyłem. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Ładny. Następny będzie lepszy - poprawisz np. ramkę pistolportu i parę innych drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Ładny, podoba mi się. Tak sobie teraz patrzę i wyszukuję elementy które pododawałeś lub poprawiałeś. Brakujących śrub w wózkach jezdnych się nie czepiam, tamiya ich nie dała, ale ich brak zupełnie nie przeszkadza w podziwianiu. Jakbyś robił jeszcze kiedyś shermana, to przy malowaniu nie rób tłustej plamy w okolicach tego grzybka, z tyłu po prawej stronie wieży. To jest osłona wentylatora, to nie powinny być żadnego rozlanego paliwa. Poza tym naprawdę bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Ładny.Następny będzie lepszy - poprawisz np. ramkę pistolportu i parę innych drobiazgów Miałem mnóstwo wątpliwości podczas budowy tego określonego egzemplarza, ale tak mi się spodobał (jako pojazd), że postanowiłem poszukać i kupić pozycję "Son of Sherman". Udało się, więc następnym razem powinno być "dokładniej". Ładny, podoba mi się. Tak sobie teraz patrzę i wyszukuję elementy które pododawałeś lub poprawiałeś.Brakujących śrub w wózkach jezdnych się nie czepiam, tamiya ich nie dała, ale ich brak zupełnie nie przeszkadza w podziwianiu. Jakbyś robił jeszcze kiedyś shermana, to przy malowaniu nie rób tłustej plamy w okolicach tego grzybka, z tyłu po prawej stronie wieży. To jest osłona wentylatora, to nie powinny być żadnego rozlanego paliwa. Poza tym naprawdę bardzo fajny. Ciesze się, że miło się go ogląda. Odnośnie osłony wentylatora - faktycznie poszalałem z rozpędu. A Sherman-ów będzie jeszcze sporo - będę pamiętał Dziękuję wszystkim za opinie! Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Ładny.Następny będzie lepszy - poprawisz np. ramkę pistolportu i parę innych drobiazgów Miałem mnóstwo wątpliwości podczas budowy tego określonego egzemplarza, ale tak mi się spodobał (jako pojazd), że postanowiłem poszukać i kupić pozycję "Son of Sherman". Udało się, więc następnym razem powinno być "dokładniej". To Ty mi żeś książkę na urodziny od żony na hlj.com podebrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Musisz usprawnić swoje logo na zdjęciach, to wygląda dość słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Ładny.Następny będzie lepszy - poprawisz np. ramkę pistolportu i parę innych drobiazgów Miałem mnóstwo wątpliwości podczas budowy tego określonego egzemplarza, ale tak mi się spodobał (jako pojazd), że postanowiłem poszukać i kupić pozycję "Son of Sherman". Udało się, więc następnym razem powinno być "dokładniej". To Ty mi żeś książkę na urodziny od żony na hlj.com podebrał? Nie, ja znalazłem przez znajomego na wyspach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Musisz usprawnić swoje logo na zdjęciach, to wygląda dość słabo W końcu i na to znajdę czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Nie, ja znalazłem przez znajomego na wyspach A ile dałeś? Może by się jeszcze znalazła. Nowa czy antykwariat bo dalej baaardzo chcę ją mieć - jeszcze minimum 3 Shermany będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Nie, ja znalazłem przez znajomego na wyspach A ile dałeś? Może by się jeszcze znalazła. Nowa czy antykwariat bo dalej baaardzo chcę ją mieć - jeszcze minimum 3 Shermany będą W zaokrągleniu 50 GBP z przesyłką. Niestety ostatni nowy egzemplarz w miękkiej okładce. Ale spróbuj http://wojenna.pl/produkt/9809-son-of-sherman-volume-1-the-sherman-design-and-development.html. Tylko 3 shermany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Niestety u nich to stan wirtualny... Książek fizycznie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Panowie - bez tej książki też da się radę Mnie w niej wkurzają błędy rysunkowe - i to nawet nie merytoryczne, a po prostu "geometryczne" - np. coś (przykładowo uszy do podnoszenia wieży) jest gdzie indziej na rzucie z góry i gdzie indziej na rzucie bocznym. Dlatego nie należy jej traktować jako źródła planów; niestety... A "merytorykę" - można wyszukać za darmo w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 No ja wolę mieć jednak wszystko w jednym miejscu. Choć jakby była w wersji elektronicznej to zakupiłbym ją z większą chęcią - braki miejsca i łatwość przeglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Ktoś ma info czy od zawdsze był dwubarwny czy domalowano go brązową farbą? Po zjechaniu z barki inaczej wygladał,podaczas działań były zamalowane numery i być moze uzupełniono kolory I tu po kolorowaniu fotki Chciałbym go kiedyś zrobić w 1:72 z zestawu Heller i fajnie byłoby mieć jakieś informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Fajny gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Ktoś ma info czy od zawdsze był dwubarwny czy domalowano go brązową farbą? O ile mi wiadomo to czy to u Niemców czy to Aliantów kamuflarz czyli plamy zawsze były malowane na kolor bazowy czyli w tym przypadku Olive Drab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Fajny gratulacje Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Fajnie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Super model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 20 Maja 2017 Autor Share Napisano 20 Maja 2017 (edytowane) oooo Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Twarze mi się bardzo podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi