Jakx Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 (edited) ... Edited May 12, 2019 by Jakx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Podoba mi się wykonanie, na wywody merytoryczne nie mam wystarczającej wiedzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Jedno pytanie. On jest w dwukolorowym kamuflażu - brązowe plamy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 (edited) Jedno pytanie.On jest w dwukolorowym kamuflażu - brązowe plamy? Tak Kolory "zaproponowane" przez Tamyie. Edited September 30, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 No to fajnie żeś je zgubił brudem/pyłem. Podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Ładny. Następny będzie lepszy - poprawisz np. ramkę pistolportu i parę innych drobiazgów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Cerny Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Ładny, podoba mi się. Tak sobie teraz patrzę i wyszukuję elementy które pododawałeś lub poprawiałeś. Brakujących śrub w wózkach jezdnych się nie czepiam, tamiya ich nie dała, ale ich brak zupełnie nie przeszkadza w podziwianiu. Jakbyś robił jeszcze kiedyś shermana, to przy malowaniu nie rób tłustej plamy w okolicach tego grzybka, z tyłu po prawej stronie wieży. To jest osłona wentylatora, to nie powinny być żadnego rozlanego paliwa. Poza tym naprawdę bardzo fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Ładny.Następny będzie lepszy - poprawisz np. ramkę pistolportu i parę innych drobiazgów Miałem mnóstwo wątpliwości podczas budowy tego określonego egzemplarza, ale tak mi się spodobał (jako pojazd), że postanowiłem poszukać i kupić pozycję "Son of Sherman". Udało się, więc następnym razem powinno być "dokładniej". Ładny, podoba mi się. Tak sobie teraz patrzę i wyszukuję elementy które pododawałeś lub poprawiałeś.Brakujących śrub w wózkach jezdnych się nie czepiam, tamiya ich nie dała, ale ich brak zupełnie nie przeszkadza w podziwianiu. Jakbyś robił jeszcze kiedyś shermana, to przy malowaniu nie rób tłustej plamy w okolicach tego grzybka, z tyłu po prawej stronie wieży. To jest osłona wentylatora, to nie powinny być żadnego rozlanego paliwa. Poza tym naprawdę bardzo fajny. Ciesze się, że miło się go ogląda. Odnośnie osłony wentylatora - faktycznie poszalałem z rozpędu. A Sherman-ów będzie jeszcze sporo - będę pamiętał Dziękuję wszystkim za opinie! Pozdrawiam, Jakx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Ładny.Następny będzie lepszy - poprawisz np. ramkę pistolportu i parę innych drobiazgów Miałem mnóstwo wątpliwości podczas budowy tego określonego egzemplarza, ale tak mi się spodobał (jako pojazd), że postanowiłem poszukać i kupić pozycję "Son of Sherman". Udało się, więc następnym razem powinno być "dokładniej". To Ty mi żeś książkę na urodziny od żony na hlj.com podebrał? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Musisz usprawnić swoje logo na zdjęciach, to wygląda dość słabo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Ładny.Następny będzie lepszy - poprawisz np. ramkę pistolportu i parę innych drobiazgów Miałem mnóstwo wątpliwości podczas budowy tego określonego egzemplarza, ale tak mi się spodobał (jako pojazd), że postanowiłem poszukać i kupić pozycję "Son of Sherman". Udało się, więc następnym razem powinno być "dokładniej". To Ty mi żeś książkę na urodziny od żony na hlj.com podebrał? Nie, ja znalazłem przez znajomego na wyspach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Musisz usprawnić swoje logo na zdjęciach, to wygląda dość słabo W końcu i na to znajdę czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Nie, ja znalazłem przez znajomego na wyspach A ile dałeś? Może by się jeszcze znalazła. Nowa czy antykwariat bo dalej baaardzo chcę ją mieć - jeszcze minimum 3 Shermany będą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Nie, ja znalazłem przez znajomego na wyspach A ile dałeś? Może by się jeszcze znalazła. Nowa czy antykwariat bo dalej baaardzo chcę ją mieć - jeszcze minimum 3 Shermany będą W zaokrągleniu 50 GBP z przesyłką. Niestety ostatni nowy egzemplarz w miękkiej okładce. Ale spróbuj http://wojenna.pl/produkt/9809-son-of-sherman-volume-1-the-sherman-design-and-development.html. Tylko 3 shermany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Niestety u nich to stan wirtualny... Książek fizycznie brak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Panowie - bez tej książki też da się radę Mnie w niej wkurzają błędy rysunkowe - i to nawet nie merytoryczne, a po prostu "geometryczne" - np. coś (przykładowo uszy do podnoszenia wieży) jest gdzie indziej na rzucie z góry i gdzie indziej na rzucie bocznym. Dlatego nie należy jej traktować jako źródła planów; niestety... A "merytorykę" - można wyszukać za darmo w necie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 No ja wolę mieć jednak wszystko w jednym miejscu. Choć jakby była w wersji elektronicznej to zakupiłbym ją z większą chęcią - braki miejsca i łatwość przeglądania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Ktoś ma info czy od zawdsze był dwubarwny czy domalowano go brązową farbą? Po zjechaniu z barki inaczej wygladał,podaczas działań były zamalowane numery i być moze uzupełniono kolory I tu po kolorowaniu fotki Chciałbym go kiedyś zrobić w 1:72 z zestawu Heller i fajnie byłoby mieć jakieś informacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Fajny gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Ktoś ma info czy od zawdsze był dwubarwny czy domalowano go brązową farbą? O ile mi wiadomo to czy to u Niemców czy to Aliantów kamuflarz czyli plamy zawsze były malowane na kolor bazowy czyli w tym przypadku Olive Drab. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted May 2, 2017 Author Share Posted May 2, 2017 Fajny gratulacje Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Fajnie się zapowiada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Super model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted May 20, 2017 Author Share Posted May 20, 2017 (edited) oooo Edited April 16, 2019 by Jakx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Twarze mi się bardzo podobają! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts