hico Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Związku z tym, że słabo idzie mi temat zimmeritu zrobię wersje 008 która jest bez. Z dodatków Abera klamry. Wersja będzie bez wnętrza i bez błotników. Dobra strona jeżeli ktoś szuka zdjęć king tiger o róznych numerach, Pewnie znana ale co tam:). http://forum.panzer-archiv.de/viewtopic.php?t=4128 Nie wiem czy nie zrobię wersji w śniegu ale to wyjdzie w praniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 2, 2017 Author Share Posted May 2, 2017 Dłubanina z podwoziem zawsze przyjemność, gdyby nie ilość powtórzeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knjaz Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Ten Tiger ma specyficzne mocowanie kół, nie miałeś z nimi problemów? Sent from my D6503 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 3, 2017 Author Share Posted May 3, 2017 Lekki problem był, ale dałem radę. Złożyłem wszystko na sucho tzn. zawieszenie plus rozpórk, i nałożyłem koła, lekko docisnąłem, następnie do wanny trochę kleju CA i wyszło chyba dobrze. Jutro wrzucę zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Chętnie się będę przyglądał bo akurat czekam aż prześlą mi mojego Kotka:) Będziesz dawał jakieś dodatki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 4, 2017 Author Share Posted May 4, 2017 Lufa od Rb i klamry od Abera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Kibicuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 7, 2017 Author Share Posted May 7, 2017 Złożyłem najpierw do obecnego stanu, następnie zalałem CA i jest znacznie prostrze zawieszenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 7, 2017 Author Share Posted May 7, 2017 Jeżeli chodzi o spasowanie części super. Widać, że projektanci wykorzystali doświadczenie by zrobic dobry model i to w dobrej cenie. Imitacja walcowanej stali naprawdę super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 13, 2017 Author Share Posted May 13, 2017 Powoli do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knjaz Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Nie miałeś w pudełku metalowej lufy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 14, 2017 Author Share Posted May 14, 2017 Nie miałeś w pudełku metalowej lufy? Jest ale i tak kupiłem zestaw z RB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knjaz Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Bardzo się różnią od siebie? Sam mam zamiar go sobie kupić, jednak czekam na T-72B, już niedługo będzie w sprzedaży. Lec z koksem, czekam na efekciarstwo Sent from my D6503 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 14, 2017 Author Share Posted May 14, 2017 Lewa RB prawa Meng Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos82 Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Az tak krótka ? czy mi się zdaje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 Bardziej wrażenie jest takie, moja wina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 RB ma kompleksy czy co? :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 RB ma kompleksy czy co? :P A kto to wie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferret37 Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Lepszy Meng czy Takom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irgr Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Meng wydaje się teraz najlepszym KT na rynku. Ma naprawdę super detal i sprawia wrażenie lepiej przemyślanego (albo po prostu Takom wydaje się nie przemyślany jak popatrzeć na przykład na właz dowódcy). Problemem jest niestety to że model jest nierówny jakościowo. Przykładowo spasowanie góry kadłuba z wanną jest na poziomie Tamki, albo i lepszym. Niestety dla równowagi są na przykład spore problemy z przodem wieży, co zresztą widać na zdjęciach hico. Zabawę z modelem utrudniają też grube połączenia części z ramkami. W wypadku między innymi "kapsli" (?) na kołach sporo jest roboty by odtworzyć właściwy kształt w miejscu gdzie było połączenie z ramką. Największym problemem dla mnie jednak jest zawieszenie, a właściwie krzywe, schodzące się do środka koła jezdne. Można to naprawić ale i tak żałuje że nie kupiłem ruchomego zawieszenia, cenowo by to wyszło chyba i tak lepiej niż KT Dragona, a zaoszczędziłbym sobie sporo czasu. Podobnie jak w każdym innym modelu tego czołgu są oczywiście jakieś merytoryczne błędy =P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 Meng wydaje się teraz najlepszym KT na rynku. Ma naprawdę super detal i sprawia wrażenie lepiej przemyślanego (albo po prostu Takom wydaje się nie przemyślany jak popatrzeć na przykład na właz dowódcy).Problemem jest niestety to że model jest nierówny jakościowo. Przykładowo spasowanie góry kadłuba z wanną jest na poziomie Tamki, albo i lepszym. Niestety dla równowagi są na przykład spore problemy z przodem wieży, co zresztą widać na zdjęciach hico. Zabawę z modelem utrudniają też grube połączenia części z ramkami. W wypadku między innymi "kapsli" (?) na kołach sporo jest roboty by odtworzyć właściwy kształt w miejscu gdzie było połączenie z ramką. Największym problemem dla mnie jednak jest zawieszenie, a właściwie krzywe, schodzące się do środka koła jezdne. Można to naprawić ale i tak żałuje że nie kupiłem ruchomego zawieszenia, cenowo by to wyszło chyba i tak lepiej niż KT Dragona, a zaoszczędziłbym sobie sporo czasu. Podobnie jak w każdym innym modelu tego czołgu są oczywiście jakieś merytoryczne błędy =P Popieram chociaż tamkę mam ale jeszcze nie ruszałem. A wieża jeszcze nie sklejona, ale nie widziałem problemu ze spasowaniem. połaczenia są grube ale w niektórych cześciach dość sprytnie zrobione widać dużo przemyśleń.Za tą cenę bajka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 Trochę szpachla, następnie ciemna rdza potem będzie lakier do włosów i biały mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 Przed "drapaniem" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knjaz Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 Te zawieszenie, to sól w oku tego modelu. Spapralo to po całości jego jakość. Plastyk w mengu jest miękki, to łatwiej go scinac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 17, 2017 Author Share Posted May 17, 2017 Te zawieszenie, to sól w oku tego modelu. Spapralo to po całości jego jakość. Plastyk w mengu jest miękki, to łatwiej go scinac. Jakoś sobie poradziłem. Przy tej cenie nie będę narzekał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts