hico Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Związku z tym, że słabo idzie mi temat zimmeritu zrobię wersje 008 która jest bez. Z dodatków Abera klamry. Wersja będzie bez wnętrza i bez błotników. Dobra strona jeżeli ktoś szuka zdjęć king tiger o róznych numerach, Pewnie znana ale co tam:). http://forum.panzer-archiv.de/viewtopic.php?t=4128 Nie wiem czy nie zrobię wersji w śniegu ale to wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Dłubanina z podwoziem zawsze przyjemność, gdyby nie ilość powtórzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Ten Tiger ma specyficzne mocowanie kół, nie miałeś z nimi problemów? Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 3 Maja 2017 Autor Share Napisano 3 Maja 2017 Lekki problem był, ale dałem radę. Złożyłem wszystko na sucho tzn. zawieszenie plus rozpórk, i nałożyłem koła, lekko docisnąłem, następnie do wanny trochę kleju CA i wyszło chyba dobrze. Jutro wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Chętnie się będę przyglądał bo akurat czekam aż prześlą mi mojego Kotka:) Będziesz dawał jakieś dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 Lufa od Rb i klamry od Abera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Złożyłem najpierw do obecnego stanu, następnie zalałem CA i jest znacznie prostrze zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Jeżeli chodzi o spasowanie części super. Widać, że projektanci wykorzystali doświadczenie by zrobic dobry model i to w dobrej cenie. Imitacja walcowanej stali naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 13 Maja 2017 Autor Share Napisano 13 Maja 2017 Powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Nie miałeś w pudełku metalowej lufy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 14 Maja 2017 Autor Share Napisano 14 Maja 2017 Nie miałeś w pudełku metalowej lufy? Jest ale i tak kupiłem zestaw z RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Bardzo się różnią od siebie? Sam mam zamiar go sobie kupić, jednak czekam na T-72B, już niedługo będzie w sprzedaży. Lec z koksem, czekam na efekciarstwo Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 14 Maja 2017 Autor Share Napisano 14 Maja 2017 Lewa RB prawa Meng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Az tak krótka ? czy mi się zdaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Bardziej wrażenie jest takie, moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 RB ma kompleksy czy co? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 RB ma kompleksy czy co? :P A kto to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Lepszy Meng czy Takom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Meng wydaje się teraz najlepszym KT na rynku. Ma naprawdę super detal i sprawia wrażenie lepiej przemyślanego (albo po prostu Takom wydaje się nie przemyślany jak popatrzeć na przykład na właz dowódcy). Problemem jest niestety to że model jest nierówny jakościowo. Przykładowo spasowanie góry kadłuba z wanną jest na poziomie Tamki, albo i lepszym. Niestety dla równowagi są na przykład spore problemy z przodem wieży, co zresztą widać na zdjęciach hico. Zabawę z modelem utrudniają też grube połączenia części z ramkami. W wypadku między innymi "kapsli" (?) na kołach sporo jest roboty by odtworzyć właściwy kształt w miejscu gdzie było połączenie z ramką. Największym problemem dla mnie jednak jest zawieszenie, a właściwie krzywe, schodzące się do środka koła jezdne. Można to naprawić ale i tak żałuje że nie kupiłem ruchomego zawieszenia, cenowo by to wyszło chyba i tak lepiej niż KT Dragona, a zaoszczędziłbym sobie sporo czasu. Podobnie jak w każdym innym modelu tego czołgu są oczywiście jakieś merytoryczne błędy =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Meng wydaje się teraz najlepszym KT na rynku. Ma naprawdę super detal i sprawia wrażenie lepiej przemyślanego (albo po prostu Takom wydaje się nie przemyślany jak popatrzeć na przykład na właz dowódcy).Problemem jest niestety to że model jest nierówny jakościowo. Przykładowo spasowanie góry kadłuba z wanną jest na poziomie Tamki, albo i lepszym. Niestety dla równowagi są na przykład spore problemy z przodem wieży, co zresztą widać na zdjęciach hico. Zabawę z modelem utrudniają też grube połączenia części z ramkami. W wypadku między innymi "kapsli" (?) na kołach sporo jest roboty by odtworzyć właściwy kształt w miejscu gdzie było połączenie z ramką. Największym problemem dla mnie jednak jest zawieszenie, a właściwie krzywe, schodzące się do środka koła jezdne. Można to naprawić ale i tak żałuje że nie kupiłem ruchomego zawieszenia, cenowo by to wyszło chyba i tak lepiej niż KT Dragona, a zaoszczędziłbym sobie sporo czasu. Podobnie jak w każdym innym modelu tego czołgu są oczywiście jakieś merytoryczne błędy =P Popieram chociaż tamkę mam ale jeszcze nie ruszałem. A wieża jeszcze nie sklejona, ale nie widziałem problemu ze spasowaniem. połaczenia są grube ale w niektórych cześciach dość sprytnie zrobione widać dużo przemyśleń.Za tą cenę bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Trochę szpachla, następnie ciemna rdza potem będzie lakier do włosów i biały mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Przed "drapaniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Te zawieszenie, to sól w oku tego modelu. Spapralo to po całości jego jakość. Plastyk w mengu jest miękki, to łatwiej go scinac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 17 Maja 2017 Autor Share Napisano 17 Maja 2017 Te zawieszenie, to sól w oku tego modelu. Spapralo to po całości jego jakość. Plastyk w mengu jest miękki, to łatwiej go scinac. Jakoś sobie poradziłem. Przy tej cenie nie będę narzekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi