SebastianC. Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Warsztat można pooglądać pod tym linkiem: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=57665 Jak na pierwszy model pancerki to myślę że wyszło nawet całkiem nieźle. Malowany Tamiyami +wash z farb olejnych, ufafluniony pigmentami ze sklepu dla plastyków. Coś co przypomina drogę zrobiłem na podstawie tutoriala z youtube. Parę fotek na szybko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Super sprawa, że ktoś takie modele dłubie bo to ożywia to forum! Za sam ten fakt wielki plus. Model ładny, malowany pędzelkiem czy aero? Ja moje ftf chyba zamaskuje plasteliną ale jest to b. kłopotliwe w przypadku wymyślnych kształtów (mam skończonego vickersa, 7tp jw. oraz c2p i ciągle czekają na trójbarwny kamuflaż...) Z uwag: -kolory troszku lepiej mogłeś dobrać, ale to naprawdę drobiazg - czemu tylny błotnik nie ma ryflowania? -troszkę za grube drzwi (ja miałem podobny problem i wkońcu w moim wz34 zrobiłem je...z blaszki) pozdrawowiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Dzięki za komentarz. Malowałem aero, kolory mieszałem z tego co mam na stanie i wydawało mi się że tak w miarę dobrałem kolorystykę. Wszystkie błotniki mają ryflowanie tylko na zdjęciu tego nie widać, a nad drzwiami też się zastanawiałem czy nie zrobić z blaszki i podkleić kawałkiem polistyrenu ale jednak zostawiłem zestawowe. Fajne są te maleństwa z FtF i możliwe że jeszcze skuszę się na jakiś ich modelik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 To co wyciągnąłeś z tego modelu, to mistrzostwo!!! Super praca, świetnie zdetalizowana! Szacun!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Ładnie go zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi