Piotr_P Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Stary zestaw firmy Hasegawa, łatwo dostępny,prosty model ze wszystkimi jego plusami i minusami. Bardzo przyjemny zestaw. Bardzo dobre spasowanie części. Sporo uproszczeń ale też daje miejsce do popisu. Żałuję bardzo ,że nie szukałem/kupiłem zestawu gąsienic firmy Armory. Zestawowe są fatalne. Ładny kształt od zewnątrz ale zupełnie gładkie od wewnątrz i prezentują nowy typ stosowany już po wojnie. Dodałem trochę plecaków,zrolowanych plandek itp robionych z Green Stuff'u ,częściowo różne żywice. Malowanie jak zwykle LifeColor U.S Olive Green , na to biały Vallejo, położony na lakier do włosów i deliktatnie ścierany według zdjęcia przedstawiajace tenże czołg. Weathering AK Interactive, Vallejo,MiG Production. Model przedstawia czołg M24 Chaffee ,w barwach 18th Cavalry Reconnaissance Squadron, 740th Tank Battalion ,z okresu "Battle of the Bulge", 1944/45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Model mi się podoba, ładnie go zużyłeś. Natomiast jeżeli chodzi o gąsienice to powiem tak - udam że tego nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Taaaa....najgorsza część modelu..... Było zainwestować w Armory lub Black Dog'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) O lewą gąskę chodzi :] A tak to fajnie ;] [edit] Też przywaliłem ;/ Edytowane 24 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Na szczęście nie klejona Zaraz lewą się odwróci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Zawsze fajnie widzieć gotowego M24, uwielbiam ten czołg a tak rzadko się pojawia na forum. Bardzo fajna robota. Gąsienice to jeszcze pół biedy, ale ten pluszowy Browning na wieży będzie mi się śnił po nocach Takie pytanie co do zestawu- czy skoro są późne gąsienice, to czy są w zestawie późne kalki, dla Chaffee w Korei chociażby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Jak to stara pancerka hasegawa .....nie wiadome malowania bez opisów....."Skeeter", "Terry" i jakieś japońskie obrony terytorialnej czy jakoś takie O ile Skeeter to jeszcze 2wś to reszt nie znana mi http://www.onthewaymodels.com/reviews/Hasegawa/chaffeeprev.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Ja tam całkiem miło wspominam ten model. Chociaż skopałem malowanie Troszkę samoróbek i pracy wymaga... to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Ja bym wywalił tego browninga lub wymienił na inny, on jest koszmarny :( no i potrzeba pomalować szybki w kopule dowódcy jakimś clearem albo chociaż błyszczącym czarnym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Znakomicie pomalowany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 Malowanie pierwsza klasa! A co do gąsienic i browninga, no cóż, takie bywają uroki naszej ulubionej skali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi