TomaszDudek Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 witam wszystkicah przymierzam się do budowy tego trucka prosze jakieś dobre zdjęcia kabiny i silnika oraz tylnej części ramy co myślicie o malowaniu duł na biało a góra na pomarańczowo dotego chromowane felgi i o czerwonym albo pomarańczowym lub takim silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Bardzo ciekawą kolorystykę chcesz zastosować dla mnie bomba.. tylko jeśli można coś zasugerować. w takim wypadku będziesz musiał sporo elementów w chromie zrobić doda to dużo lepszego efektu Powodzonka SALUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2008 myslałem tylko o felgach jakie jeszcze elemęty można pokryć chromem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 TomaszDudek to nie jest GG, może zaczniesz stosować znaki interpunkcyjne a zdanie zaczynać od wielkiej literki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 16 Stycznia 2008 Witam kolego Tomasz Dudek. Istnieje takie coś jak Google. Wpisujesz tam nazwę samochodu i proszę oto efekt wyszukiwania Kliknij tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2008 Ale ty jesteś złośliwy przejrzałemie google wczoraj nieznalazłem porządnych fotek silnika i ramy jak mi niechcesz mi pomuc to nie pisz a nie rub zemnie kretyna ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2008 Prace zaczołem od robienia baku paliwa i oszlifowania kratek do wchodzenia prawdopodobnie jutro zostaną pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazee Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Kolega nie robi z Ciebie kretyna tylko daje radę. Nie wspomniałeś wcześniej, że już google przejrzałeś. Po drugie proponowałbym zgłębienie zasad pisowni w języku polskim lub instalację Firefoxa, który sprawdza pisownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 16 Stycznia 2008 Kolego po pierwsze, nie robie z ciebie kretyna, a po drugie jak nie chcesz otrzymywać pomocy to po co o nią prosisz?!!! A po trzecie, sprecyzuj następnym razem pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2008 "prosze jakieś dobre zdjęcia kabiny i silnika oraz tylnej części ramy" Sprecyzowałem wpisując w google "scania" w większości były fotki całego ciągnika udało mi sie znależć pare fotek kabiny to wszystko dlatego poprosiłem o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 "prosze jakieś dobre zdjęcia kabiny i silnika oraz To wpisz sobie Kolego, więcej słów kluczowych w Google, np: Scania engine albo Scania Cab, a znajdziesz od groma fotek, które Cię interesują. Żeby coś znaleźć w necie, trzeba najpierw wiedzieć, jak szukać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2008 Tak wpisałem scania engine ale to co tam jest niewiele mi pomaga co do scania cab to dzięki niewiedziałem że tak sie wpisuje wpisałem cabine. Wiecie jak sobie poradzić z nadlewkami wewnątrz tych kratek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Kolego albo mamy inne google (co jest mało prawdopodobne) albo nie wiem jak ty to wpisujesz. Ja wpisałem tak jak Ci poradził JarekS i znalazłem tyle fotek że aż głowa boli. P.S. W googlach są różne kategorie u góry jak załączysz stronę główną są one właśnie wymienione naciśnij na Grafika i tam wpisz to co szukasz.(to tylko jakbyś nie wiedział ) pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Niestety nie pomogę Ci, jeśli chodzi o zdjęcia trucków. Mogę natomiast pomóc, jesli chodzi o komunikatywność. Wiecie jak sobie poradzić z nadlewkami wewnątrz tych kratek To zdanie, jest zdaniem oznajmiającym. Sugerujesz nam, że wiemy jak poradzić sobie z nadlewkami wewnątrz tych kratek. Wiem - jestem złośliwy. I można mi zarzucić, że robię to świadomie - otóż robię to celowo i świadomie. Wiem z doświadczenia, że czasem twardą postawą można wiele wksurać. Jeśli chciałeś się spytać CZY wiemy jak poradzić sobie z nadlewkami, trzeba było użyć znaku pytającego "?". Z góry odpowiem, na pytanie, ponieważ sądzę, że chciałeś zadać takie właśnie pytanie. Nadlewek można pozbyć się na kilka sposobów: delikatne odcinanie skalpelem, tarcie papierem ściernym, użycie pilnika iglaka, lub zwykłego. Którą technikę wybierzesz - to zależy od kształtu części, w której chcesz usunąć wady fabryczne. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie modelu. Może pokażesz jakieś zdjęcia? Chętnie bym zobaczył co tam sobie "skubiesz" . Pozdrawiam jeszcze raz. Lucas HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 No ok w tecnikach obrubki nadlewek to ja sobie radze tylko chodziło mi o usunięcie takowych w oczku kratki które ma 2x2mm Postaram sie wrzucić jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2008 Witam. kilka sposobów: delikatne odcinanie skalpelem Tak sobie poradzisz z tym problemem, jeżeli masz ostry zakończony do szpica skalpel. Musisz trochę podłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 Narazie męczę się z bakiem macham papierem ściernym i narazie niewygląda rewelacyjnie mam zamiar tesz skleić połówki silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Witam kolegę. Następny post typu "tesz sobie radzem", albo "Wieciejaksobieporadzicbojaniewiemichcialbymsiedowiedziec" będzie po prostu usunięty. Twoje posty są całkowicie niezrozumiałe, a na prośby kolegów z forum o pisanie ze znakami interpunkcyjnymi odpowiadasz jeszcze gorzej. Nikt od Ciebie nie wymaga, abyś pisał tutaj nie wiem jak poprawną polszczyzną, ale kilka zasad pisowni języka Polskiego, który jest obowiązujący na tym forum powinieneś przestrzegać. Bardzo proszę także o zapoznanie się z Regulaminem forum oraz o korzystanie z google i szukajki na naszym forum zanim zadasz jakieś pytanie w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 Widze że zamiast jakieś porady albo opini otrzymuje tylko nagany i pogardy wielkie dzięki za taką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 "Bardzo ciekawą kolorystykę chcesz zastosować, dla mnie bomba. Tylko jeśli można coś zasugerować... w wypadku malowania Twoim sposobem będziesz musiał sporo elementów w chromie zrobić - doda to dużo lepszego efektu. Powodzonka" "Proponowałbym zgłębienie zasad pisowni w języku polskim, lub instalację Firefoxa, który sprawdza pisownię." "Sprecyzuj następnym razem pytanie." "Wpisz sobie Kolego więcej słów kluczowych w Google, np: Scania engine, albo Scania Cab" "Nadlewek można pozbyć się na kilka sposobów: delikatne odcinanie skalpelem, tarcie papierem ściernym, użycie pilnika iglaka, lub zwykłego. Którą technikę wybierzesz - to zależy od kształtu części, w której chcesz usunąć wady fabryczne." "Poradzisz sobie z tym problemem, jeżeli masz ostry zakończony do szpica skalpel. Musisz trochę podłubać." Czy to nie jest pomoc?? PS: Zmieniłem trochę treść cytatów, by zdania dało się czytać Nie wpływa to jednak, na przekazywaną treść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 Owszem jest ale od niektórych urzytkowników otrzymałem tylko upomnienia. Ale dość jusz o tym ze swojej strony będę sie starał pisać poprawnie choć nieukrywam że mam troche problem z poprawną pisownią wiec prosze o wyrozumiałość. Więz zajmijmy się modelarstwem a nie językiem polskim. Jestem w trakcie dopieszczania baku paliwa i 2 połówek silnika. Co myslicie o takiej kolorystyce kabiny http://www.truckweb.be/specials/dellemans-vlayen/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Kolorystyka kabiny jest świetna - wygląda "luksusowo" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Owszem jest ale od niektórych urzytkowników otrzymałem tylko upomnienia. No różni są ludzie i różnie reagują, trzeba przeboleć. Co do kolorystyki samochodu... wnętrze bardzo mi sie podoba, nie przypadło mi do gustu połaczenie głębokiego bordo z czerwienią... pozatym, jak chcesz odtworzyć malowidła na tylnej ściance? Pokazuj foty modleu, bo nie moge się doczekać... Aha, zapomniałbym. Przekonaj się, czy nadlewki na kratce będą widoczne, być może patrząc z jednej strony ich nie widać? NIe wiem, czy warto tak dłubać - można łatwo zniszczyć część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Bardzo proszę zmień linka, ponieważ rozjeżdża się całe forum. W innym przypadku będę zmuszony go usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Bardzo proszę zmień linka, ponieważ rozjeżdża się całe forum. W innym przypadku będę zmuszony go usunąć. Zrobiłem to za kolegę TomaszDudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi