Cade Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 Czekając na ultra matowy lakier i "wolną przestrzeń" do malowania KW2 skompletowałem nowy zestaw. Wymyśliłem takiego szkraba. Postanowiłem, tym razem, zmierzyć się z blachami i szarym kolorom z modulacją. Jak coś spaprać to po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 Całkiem fajny zestaw. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 Sam ostatnio robiłem, także chętnie podejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 Sam ostatnio robiłem, także chętnie podejrzę. Widziałem, widziałem. Sądzę że do Twojego poziomu wykonania będzie mi daleko... pierwsza próba modulacji, pierwsze eksperymenty z błotem. Ale kiedyś musi być ten pierwszy raz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 6 Lipca 2017 Autor Share Napisano 6 Lipca 2017 W weekend prawdopodobnie się zabiorę za konstrukcję i nierówną walkę z blachami. Ale od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie laika odnośnie wnętrza. Oglądałem ostatnio instrukcje tego pojazdu od Hobby Boss'a i w instrukcji stoi by malować wnętrze na biało, a w sieci widziałem również wersje z malowanie w szarym kolorze jak na zewnątrz. Czy kolor wnętrza miał jakieś uzasadnienie w czasie produkcji lub miejscu użytkowania pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arisu Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Napiszę jak czuje. Chętnie zobaczę co z tego wyjdzie, kilka lat temu zrobiłem Tamiya wersje 223 i był to udany model. Kolorem wnętrza się tak bardzo nie przejmowałem - jaśniejszy niż z zewnątrz i ciemna podłoga ale robiłem wersje DAK. Wersje 222 widziałem dość ładną z Hobby Bossa ( opinia własna) ale jest prawie 50 złoty droższa od Tamki. Wnętrze 222 widziałem natomiast raczej kremowe. Ale ilu ludzie tyle opinii. Powodzenia. Pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Ale ilu ludzie tyle opinii. Z tymi opiniami to nie bardzo malowanie przedziałów było określone dyrektywą (rozkazem)raczej pomaluj jasnym kolorem jest nawet specjalna farba do kupienia. Tak na logikę jak by użyć w oryginalnym pojeździe ciemnego koloru to załoga bez sztucznego oświetlenia (okna były raczej małe:-)) by sobie palcem do du.... Nie trafiła zrób ściany na biało podłogę też ściany potraktuje płukanką podłoga brud i metalizer tylko działki w kolorze nadwozia i bendzie cacy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 Dziękuję za info. Również Matthew za materiały na maila:) Tamka praktycznie nie ma wyposażenia wnętrza w przeciwieństwie do Hobby boss'a. Z pewnością zrobię również wersję do nich i zmierzę się z wykonaniem wnętrza na porządnie i pozostawiam pootwieranego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 9 Lipca 2017 Autor Share Napisano 9 Lipca 2017 Pierwsze w życiu prace z blacharką rozpoczęte. Zupełnie inna bajka... Poniżej efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Zostawisz pootwieranego a drzwi w kadłubie już wklejone widze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 9 Lipca 2017 Autor Share Napisano 9 Lipca 2017 Dziękuję za info. Również Matthew za materiały na maila:)Tamka praktycznie nie ma wyposażenia wnętrza w przeciwieństwie do Hobby boss'a. Z pewnością zrobię również wersję do nich i zmierzę się z wykonaniem wnętrza na porządnie i pozostawiam pootwieranego. Pisałem, że Hobby Bossa zostawię otwartego nie Tamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Ciśnij ciśnij! Tylko trochę mniej kleju bier, gdzieniegdzie widać że jest za dużo. Późniejsze usuwanie nadmiaru jest irytujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 Cisnę w miarę możliwości czasowych. Dziś przez cudna letnia pogodę... znowu leje... rower poszedł w kąt i był czas na kolejna część blacharsko jubilerska. Dziś działko. Zupełnie nie mam pojęcia czy to coś soba reprezentuje pozytywnego :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Ta biżuteria to zawartość pudełka czy dodatkowy zakup ? Poza tym zacnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 Blachy dodatkowe. https://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-222-TAM.html Lufa jest w zestawie. W zestawie jest tylko blacha z klatką na wieżę. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 I juz jest pierwsza porażka... Chciałem wkleić płytę na podłogę wozu i wyszło tak sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Czy będzie otwierał wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 W tym nie ale w hobby bosie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 13 Lipca 2017 Autor Share Napisano 13 Lipca 2017 Nie, będzie zamknięte, ale przez otwartą wieżę widać spód pojazdu. Chciałem zakryć wszystkie ślady po odlewach, nr seryjne modelu itp. wyglądało to fatalnie... [...]Nie trafiła zrób ściany na biało podłogę też ściany potraktuje płukanką [...] Kolejne pytanie nooba... co znaczy płukanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Bardzo mało widać wnętrza po zamknięciu włazów. Nawet z otwartymi włazami i drzwiczkami niewiele widać. Pełne otwarcie albo przekrój to co innego. ja bym nie bawił się w blaszki we wnętrzu, ale to jak pisze - ja Płukanka, to pewnie chodzi o wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 Ufajdane wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 I trochę blacharki się udało dziś zrobić. I pomalowane fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 No i bardzo ładnie! Działaj z blacharką, póki co bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Fajdanie wnetrza bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Wróciłem z urlopu i trochę podgoniłem. Na razie ciąg dalszy blacharki. Przy okazji mam kolejne pytanie (pewnie kolejne głupie) czy takie elementy jak na przykład kierunkowskazy powinienem przykleić już po malowaniu? Mam wrażenie że będą przeszkadzac w równomiernym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi