abtb Napisano 24 Lipca 2017 Share Napisano 24 Lipca 2017 Przedstawiam kilka fotek szkolnego samolotu Fouga CM.170. Wykonałem dwie wersje: szkolną w barwach irlandzkich oraz i szkolno-bojową w barwach belgijskich. Oba modele są wykonane ze stareńkiego zestawu Hellera. Przeryłem w nich linie podziałowe. Kalki pochodzą z zestawu Airfixa którego jedyną zaletą są właśni kalki. Zapraszam do oglądania...... - fotka rodzinna - wersja szkolna wersja szkolno-bojowa Miały startować w vintydżu na Fieście ale niestety nie doleciały ...i wyrażenia opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Szkolno bojowa ładniejsza.A ta szkolna czym malowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Ogólnie modele wyglądają czysto i schludnie, linie podziału są widoczne a miejsca łączeń oszlifowane. Jak widzę pozostajesz przy modelach w wersji nazwijmy je fabrycznej. Mnie osobiście to zupełnie nie przeszkadza lubię takie modele. Chciałem napisać że używasz koloru srebrnego o zbyt grubym ziarnie ale po wnikliwych ogledzinach fotek widzę że owe ziarno to nie kwestia koloru srebrnego a raczej położenia podkładu lub samych kolorów. Na modelu w kamuflażu także widać że powierzchnia nie jest gładka, mora (kaszka) jest bardzo duża. Musisz lepiej rozlać podkład lub farbę - proponuję rozcieńczyć produkt jak nie możesz to przed aplikacją kolorów delikatnie zmatuj podkład tak by był gładki. Lakier natomiast musi być rozcieńczony i staraj się cienkimi warstwami aplikaować produkt z przerwami na odparowanie między warstwami. Wtedy powłoka powinna być gładsza bez tego baranka a w zasadzie w tym wypadku kaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Ha !! Nareszcie ktos zlepił i pokazał modele FUGI !! Brawo !! Bardzo mi sie podobaja, i sama Fuga równiez mi sie podoba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Lipca 2017 Autor Share Napisano 26 Lipca 2017 Szkolno bojowa ładniejsza.A ta szkolna czym malowana? Malowana H8 Gunze. Chciałem napisać że używasz koloru srebrnego o zbyt grubym ziarnie ale po wnikliwych ogledzinach fotek widzę że owe ziarno to nie kwestia koloru srebrnego a raczej położenia podkładu lub samych kolorów.Na modelu w kamuflażu także widać że powierzchnia nie jest gładka, mora (kaszka) jest bardzo duża. Musisz lepiej rozlać podkład lub farbę - proponuję rozcieńczyć produkt jak nie możesz to przed aplikacją kolorów delikatnie zmatuj podkład tak by był gładki. Lakier natomiast musi być rozcieńczony i staraj się cienkimi warstwami aplikaować produkt z przerwami na odparowanie między warstwami. Wtedy powłoka powinna być gładsza bez tego baranka a w zasadzie w tym wypadku kaszki. Co do "kaszki" to się zgadzam. Jakoś to tak dziwnie mi wychodzi. Jak będę robił kolejnego "srebrzaka" to zastosuję w praktyce Twoje rady. Ha !! Nareszcie ktos zlepił i pokazał modele FUGI !! Brawo !! Bardzo mi sie podobaja, i sama Fuga równiez mi sie podoba ! Model rzeczywiście bardzo rzadko spotykany. Na szczęście doczekał się bardzo ładnego wydania z Valoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi