Kvaot Napisano 30 Listopada 2017 Autor Napisano 30 Listopada 2017 Okej Panowie, model zaraz przed finalnymi szlifami. mam jakieś 40 minut żeby zrobić ewentualne poprawki Cytuj
Marudek Napisano 1 Grudnia 2017 Napisano 1 Grudnia 2017 Hej, Świetnie że się udało skończyć model w czasie Mam nadzieję, że zostaniesz przy skali 144 (i zbliżonych) i zbudujesz jeszcze coś w projekcie 144 Ja już mam wybrany kolejny okręt w tej skali Pozdrawiam, Marudek Cytuj
Kvaot Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Napisano 1 Grudnia 2017 Skala 1:144 jest ciekawa, ponieważ zawiera sporo detali a jednocześnie nie jest tak ogromna, także jak najbardziej będę kontynuował przygody z tą skalą Co do modelu, to nie jest to w 100% to co chcialem osiągnąć, jednak brakło mi czasu Cytuj
Marudek Napisano 1 Grudnia 2017 Napisano 1 Grudnia 2017 No i poza tym skala 1:144 daje możliwość połączenia okrętu w 144 z modelem samolotu w tej skali - co pewnie kiedyś popełnię A póki co zrobiłem sobie kopyta do wytermoformowania kadłuba i nadbudówki kutra S-2 Wilczur w 1:144. Kopyta przydadzą się, bo pewnie zrobię kilka takich kutrów Cytuj
Kvaot Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Napisano 1 Grudnia 2017 Ach, chciałbym być na takim poziomie modelowania już. Przymierzam się do zrobienia bardzo malutkiej wersji monitora rzecznego ORP "Kraków " z polistyrenu i drucików, jednak dokładne skalowanie planów zostaje na razie dla mnie zagadką następnym krokiem będzie zrobienie jakiegoś cywila w ustalonej skali, może właśnie w 1:144 Cytuj
cooper69 Napisano 1 Grudnia 2017 Napisano 1 Grudnia 2017 Malowanie i ślady zużycia generalnie baardzo słabo. Macie na forum specjalistę (Szydercza Gała), podglądajcie, inspirujcie się, poproście o tutorial. Myślę, że nie odmówi. Tu też można podejrzeć A tak cała robota... w piach. Cytuj
Kvaot Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Napisano 1 Grudnia 2017 No niestety, robione na szybko byle by się wyrobić, następny będzie mam nadzieję lepszy Cytuj
Marudek Napisano 1 Grudnia 2017 Napisano 1 Grudnia 2017 Hej Kvaot, posłałem Ci PW. Pozdro, Marudek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi