ministersan Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Witam Modelik już dotarł. Miałem z nim startować w konkursie, ale 3 miesiące może być mało (tym bardziej, że ma być z oświetleniem), a i presja czasu nie wpłynęła by pozytywnie na wynik końcowy. Z kończeniem warsztatów u mnie krucho, ale myślę, że warto założyć ten (niezależnie jak długo potrwa), bo temat według mnie ciekawy i warto przedstawić go kolegom modelarzom. Grafika na pudełku mnie się bardzo spodobała. Pudełko pełne skarbów... Jestem w trakcie szykowania miejsca do robienia fotek - kilka szczegółów wyprasek już niedługo. Jeśli chodzi o wykonanie to taki byłby świetny Ale i taki będzie ok... Jeśli chodzi o podświetlenie to w planach główne przednie i tylne (obie strony) i podświetlenie zegarów. Model przewiduje taką opcje i można nawet zamówić zestaw diód, ale to koszt 150-200zł i to nie pełny zestaw. Ja zakupiłem w sklepie z elektroniką wszystko co potrzebne za raptem 35 zł. Niestety cała instrukcja po japońsku, więc będzie trochę domyślania się co miał na myśli autor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturo Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Pierwszy raz widzę plastikowy model kolejowy w tej skali. Będę śledził z wypiekami na twarzy:) Poniuchałem i zobaczyłem, że cena tego modelu jest dość spora. Czy w zestawie są np. blaszki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadzior Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Będę śledził Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ministersan Posted August 31, 2017 Author Share Posted August 31, 2017 Na szybko fotki silnika w trakcie prac. Część osprzętu zamocowana bez kleju na próbę. Jeszcze trochę nad nim popracuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted August 31, 2017 Super Moderator Share Posted August 31, 2017 A te szwy mają być, czy zapomniałeś o nich, a jest ich wiele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ministersan Posted August 31, 2017 Author Share Posted August 31, 2017 Czesc ma byc, ale sprawdze czy rzeczywiscie aż tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Będę zaglądał Jakie to duże jest? Bo wygląda na sporawy model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts