NAND Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 (edytowane) Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Dzień dobry Długo zastanawiałem się czy wystartować w konkursie, nie mam jeszcze odpowiednich umiejętności co do klejenia modelu, kształtowania blaszek i malowania całości ale cóż raz się żyje, zdecydowałem jednak ,że założę tu warsztat konkursowy Model jaki wybrałem to M1134 Stryker (ATGM) firmy Trumpeter w skali 1:35 Będę go robił w standardzie prosto z pudełka, wspierając się fabrycznymi blaszkami, malowanie również standardowe jak w instrukcji (zdjęcie poniżej). Niebawem rozpocznę pracę nad modelem, zapraszam do wzięcia czynnego udziału Inbox: Edytowane 30 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Współczesne koła... Podglądam z zaciekawieniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 6 Września 2017 Autor Share Napisano 6 Września 2017 Hejka Zacząłem budować Stryker-a, dziś skromnie, trochę układu napędowego. Postaram się prowadzić relację dynamicznie ale bez pośpiechu co by to nie wpłynęło negatywnie na efekt końcowy modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 7 Września 2017 Autor Share Napisano 7 Września 2017 Aktualizacja Prócz kół, skończony układ jezdny i napędowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Września 2017 Share Napisano 8 Września 2017 Mam nadzieję, że wyciągniesz wnioski z warsztatu PUMY i tu się popiszesz . Kołowy współczesny pojazd- patrzę i dopinguję. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 makinen - dzięki wielkie postaram się jak mogę ,żeby Stryker wyszedł dużo lepiej od Pumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 8 Września 2017 Share Napisano 8 Września 2017 A czemu Trąba, Afv Club duzo lepszy w podobnej cenie, rozumie że z braku wiedzy kupiona Trąba, Będzie standard z pudełka? Postarasz sie o Anti slip? Pokaz koła jak wyglądają (lub zakup żywice choc by tanio Panzer Art ma kółka) Off top Sorry za pytania ale do forum używam tapatalka i nie chce nie sie cofać stron by dojść dobooczatky tematu z poziomu osi czasu. Tez bede paczeć, uważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 TReS - wybrałem Trumpetera przypadkowo, po prostu podchodzi mi na firma. Co to Anti slip? W wolnym tłumaczeniu wiem co to oznacza ale o co chodzi to już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 8 Września 2017 Share Napisano 8 Września 2017 Powłoka anty poślizgowa na panelach otwieranych/ dachu co by se zembów nie wybić jak po nim łazisz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Proszę. Foto poglądowe.stryker prosto z AIRSHOW 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 danielodziem - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 NAND- masz pole do popisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Ja też coś podpowiem jak trzeba będzie. Mam za sobą Trumpkowego Strykera w wersji M1127 . Doradzę od razu wywalić koła i poszukać żywicznych, choćby z Panzer Art, lub DEF MODEL. Dla podniesienia walorów i zwiększenia szans w konkursie, polecam też ( choć przymusu nie ma), zaopatrzyć się w takie coś: http://www.arcarm.com/Rev1/001-100/rev052-AFV-Club-AF35S59/00.shtm Zestaw ten zawiera sporo elementów, których w Trumpku po prostu nie ma, no i jakość jest nieporównywalnie lepsza od Trąbki. Ja to bym jeszcze jakieś blachy wykombinował, np. od Eduarda, ale to już pozostawiam Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Dzięki Panowie ale nie mam zamiaru niczego już kupować do Stryker-a, robię go prosto z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 Mała aktualizacja co by nie było ,że nic nie robię, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Ale czemu to wszystko takie ufaflane klejem ? Jakiego kleju używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 No może rzeczywiście trochę za dużo tego kleju, używam "Revell Contacta Professional". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Pamiętaj, że klej najlepiej trzyma kiedy go ni ma. Spróbuj delikatnie nakładać klej wykałaczką, a nie bezpośrednio z pojemnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 No może rzeczywiście trochę za dużo tego kleju, używam "Revell Contacta Professional". Z tą igłą to zawsze będzie za dużo kleju Najlepiej czymś innym go aplikować, albo do zestawu kupić Klej z pedzelkiem Tamiyi czy Gunze. Dobrze się to z tym Revellem uzupełnia. On jest dobry do klejenia tam, gdzie nie widać, tymi "extra thin" można lecieć po krawędziach łączonych części i nie zostawią śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Mała aktualizacja, jeżeli nadal widać zbyt dużo kleju to przez to ,że odbija się od niego sztuczne światło, normalnie tego tak nie widać hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Skoro światło odbija klej, lub odwrotnie, to znaczy, ze go widać...a nie powinno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Skoro światło odbija klej, lub odwrotnie, to znaczy, ze go widać...a nie powinno... Tak, tak, masz rację, mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Radziłbym kupić Tamiya Extra Thin, (są trzy rodzaje) lub jego odpowiednik od Gunze. Wtedy problem zniknie. Contactę możesz używać do dużych części w niewidocznych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 16 Września 2017 Autor Share Napisano 16 Września 2017 Co do kleju, raczej kupię Tamiye przy najbliższym zamówieniu, a co do Stryker-a to kolejna aktualizacja po dzisiejszych bojach Wykryłem parę błędów w oznaczeniu elementów, temat poprawiłem bez większych problemów, wszystko się ładnie sklejało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 Ostatnio nie miałem zbytnio czasu na klejenie ale w końcu udało mi się siąść do modelu, aktualizacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi