Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) Dziękuję .Czy na sam koniec będzie też Ha...ta...ka ? Ciekawe czy są jeszcze inne serie kalkomanii dotyczące jednego naszego pilota ? Bohaterów mamy bardzo wielu . Hello Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 12 minut temu, Hello napisał: Czy na sam koniec będzie też Ha...ta...ka ? Tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 No , lakier Hataki albo jakiś inny . Kropki zrobiłem bo z japońskim językiem mi się kojarzy . Jak np. harakiri . Taki żart . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Aaa Nie Nie, hataki już nie będzie. To jedyny zestaw jaki mam. Dzialam na vallejo. Choć w sumie szukam jakiegoś dobrego lakieru bezbarwnego blyszczacego niesmrodliwego. Bo ten vallejo nawet po kilku dniach schnięcia potrafi zejść przy ścieraniu washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 8 minut temu, panDespota napisał: Aaa Nie Nie, hataki już nie będzie. To jedyny zestaw jaki mam. Dzialam na vallejo. Choć w sumie szukam jakiegoś dobrego lakieru bezbarwnego blyszczacego niesmrodliwego. Bo ten vallejo nawet po kilku dniach schnięcia potrafi zejść przy ścieraniu washa X-22 Tamiya lub Ha-ta-ka Orange. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Września 2019 Autor Share Napisano 30 Września 2019 Drugi model udało się dziś okalkować Zakupiłem błysk Hataki- orange. Jak nim malujecie aero, pół na pół z thinnerem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 Aaa Nie Nie, hataki już nie będzie. To jedyny zestaw jaki mam. Dzialam na vallejo. Choć w sumie szukam jakiegoś dobrego lakieru bezbarwnego blyszczacego niesmrodliwego. Bo ten vallejo nawet po kilku dniach schnięcia potrafi zejść przy ścieraniu washa Odpisuję troche po niewczasie ale zacząłem odchodzić od vallejo. Z powodu właśnie łatwosci ścierania i slabej przyczepnosci. Nie mowiac o totalnej loterii jesli chodzi o krycie. Moze to jeszcze braki w umiejetnosciach ale juz widze roznice miedzy akrylami tamiyi i vallejo. Tamiya lepiej sie trzyma bez podkladu niz vallejo z podkladem. To tylko jeden z powodów. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 1 Października 2019 Autor Share Napisano 1 Października 2019 Ja problemu z przyczepnością farb Vallejo nie mam żadnego, ale podstawa to podkład one shot. Ich jest strasznie słaby. Problem mam właśnie z lakierem błyszczącym. Zdarza się, że przy tarciu washa potrafi miejscami złazić nawet po kilkudniowym schnięciu. Użyłem teraz Hataki, zobaczymy jak z nim pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 15 Października 2019 Autor Share Napisano 15 Października 2019 P.11c skończona. Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 11 Września 2020 Autor Share Napisano 11 Września 2020 (edytowane) Temat następnego Spita dojrzał. Padło na KP. Po otwarciu pudełka bardzo miło się zaskoczyłem. Ramki wyglądają całkiem fajnie. Linie, detal... kalki niepoprzesuwane, szkiełko takie se. Ciekawe jak ze sklejalnością. W modelu wymienię lufy działek na Mastera. Poniżej mały inboxik Powoli będę zaczynał lepić. Bardziej zorientowanych kolegów proszę o pomoc Malowanie planuję JHoQ. Po chwili grzebania po internecie udało mi się znaleźć dwa zdjęcia tej maszyny. Jakby miał ktoś inne bądź w lepszej jakości będę wdzięczny Edytowane 11 Września 2020 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 12 Września 2020 Share Napisano 12 Września 2020 Uprzedzileś mnie . Też mam tego spita i powoli dojrzewa do zmontowania. A co do spita Vb od KP to tez powiem, że wstydu nie ma. Bardzo fajny detal, niezłe wyposazenie kabiny. Jak bedzie jeszcze dobrze spasowany to bedzie niezlym konkurentem tamiyi. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Września 2020 Share Napisano 12 Września 2020 11 minut temu, sebastain napisał: Uprzedzileś mnie Mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 12 Września 2020 Autor Share Napisano 12 Września 2020 Też u Was dojrzewają? Dojrzewające Spitfirey. Jak sery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Września 2020 Share Napisano 12 Września 2020 Mój to musi najpierw do mnie dojechać.Zamówiony już jest , malowanie już też wybrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 12 Września 2020 Autor Share Napisano 12 Września 2020 28 minut temu, Xmen napisał: Mój to musi najpierw do mnie dojechać.Zamówiony już jest , malowanie już też wybrane. W jakim malowaniu go robisz? U Ciebie pewnie jakaś egzotyka Dla zaintersowanych tematem linkuje wywiad z Panem Stanisławem jaki sie ostatnio ukazał. Wcześniej go nigdzie nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Września 2020 Share Napisano 12 Września 2020 34 minuty temu, panDespota napisał: W jakim malowaniu go robisz? Niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 1 Października 2020 Autor Share Napisano 1 Października 2020 (edytowane) Pytanie mam co do wewnętrznej strony klap podwozia, wnęk i goleni- wszystko kolor spodu samolotu? Tymczasem przenitowałem Spita i położyłem podkład. Lusterko przygotowane, ale dokleję na samym końcu Edytowane 1 Października 2020 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 4 Października 2020 Autor Share Napisano 4 Października 2020 Podmalówka psiknięta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 14 Października 2020 Autor Share Napisano 14 Października 2020 (edytowane) Główne kolory położone. Na jednym z forów trafiłem kiedyś na opis gdzie koleś malował model dodając do głównego koloru 10% białej farby żeby całość rozjaśnić, tak że też postanowiłem zobaczyć co to to wyjdzie. Dodatkowo Vallejowy zielony dla Brytyjczyków postanowiłem przyciemnić mieszając go 2/1 z RLM 74. Niezbyt byłem z niego zadowolony przy budowanym Hurricanie. Wyszedł trochę lepiej ale w następnym modelu chyba jeszcze będę dodawał tego RLM. Edytowane 14 Października 2020 przez panDespota 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Wymalowany przednie! Co do koloru Vallejo to w porównaniu do np tamiyi jest za jasny i za bardzo nasycony. Patrzę właśnie na ten kolor i w sumie jakby odwŕocić proporcje RLM74 2:1 DG to wyszedłby zbliżony do Tamiyi? Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 Powoli do przodu. przy okazji cięcia masek dla Hs 129 postanowiłem też zrobić dla Spita. Oczywiście w euforii zapomniałem namalować ich na stateczniku na ogonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2021 Taki mały lazy update. Oglądałem kalki Model Makera i litery kodowe mają inny odcień sky blue niż pasy na ogonie i kołpak, które malowałem. Pobawiłem się trochę i psiknąłem je z masek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi