sjr Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Zapraszam do galerii mojego ostatniego ukończonego modelu. Zestaw Tamiya po prostu bajka. Szpachli nawet nie dotknąłem. Jest to pierwszy zestaw od tego producenta i jestem w naprawdę dużym szoku jak dobrze mogą być spasowane części. Wydaje mi się ze wyszło w miarę nieźle, jednak jest kilka baboli. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 Wyszedł bez zarzutu, śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 Witam Twój Mossie jest czysty, ładny i poprawnie wykonany ale trochę brakuje mu życia. Wiem, że to subiektywna opinia ale nieco wyrazistsze ślady eksploatacji by nie zawadziły. Szczególnie spód wygląda bardzo jednolicie. Pomyśl o sesji zdjęciowej w lepszym świetle. Teraz jest bardzo ciemno, a twój model zasługuje na dobrą prezentacje. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Października 2017 Autor Share Napisano 17 Października 2017 zdjęcia niestety przy świetle żarówkowym, może jutro jak bede miał czas i zastane jeszcze światło dzienne zrobie lepsze. Co do śladów eksploatacji, wyszedłem z założenia ze lepej zrobić mniej jak za duzo, dlatego postawiłem tylko na otarcia łopat oraz lekkie przyciemnienie w okolicach wydechów. Nie ukrywam że mógłbym jeszcze trochę go czymś przybrudzić m.in. opony tylko nie mam na to za bardzo koncepcji to raz i dwa materiałów więc wiązałoby się to też z zakupem pigmentów lub jakiegoś zestawu do weatheringu. I tu się nasuwa kolejne pytanie, co kupić żeby przydało się w przyszłości? patrzyłem całe sety do weatheringu, ale w sumie nic mnie nie przekonało w 100%, a mam jeszcze kilka samolotów w poczekalni więc chyba wypadałoby się w coś zaopatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 zdjęcia niestety przy świetle żarówkowym, może jutro jak bede miał czas i zastane jeszcze światło dzienne zrobie lepsze. Co do śladów eksploatacji, wyszedłem z założenia ze lepej zrobić mniej jak za duzo, dlatego postawiłem tylko na otarcia łopat oraz lekkie przyciemnienie w okolicach wydechów. Nie ukrywam że mógłbym jeszcze trochę go czymś przybrudzić m.in. opony tylko nie mam na to za bardzo koncepcji to raz i dwa materiałów więc wiązałoby się to też z zakupem pigmentów lub jakiegoś zestawu do weatheringu. I tu się nasuwa kolejne pytanie, co kupić żeby przydało się w przyszłości? patrzyłem całe sety do weatheringu, ale w sumie nic mnie nie przekonało w 100%, a mam jeszcze kilka samolotów w poczekalni więc chyba wypadałoby się w coś zaopatrzeć Ja też dawniej tak miałem ale w końcu doszedłem do wniosku, że jak nie teraz eksperymentować z weatheringiem to kiedy ? Można nie lubić mocno podkreślonych śladów eksploatacji, to jest kwestia gustu, ale moim zdaniem warto z nimi eksperymentować dla rozwoju własnych umiejętności. Decyzja należy do Ciebie. Jeśli chodzi materiały, to musisz się zastanowić co chciałbyś na swoich modelach osiągnąć. Czy tylko delikatne okopcenia i kurz czy może bardziej zróżnicowane ślady eksploatacji jak wycieki, plamy, zdarcia powłoki lakierniczej. Od tego zależeć będzie Twoja lista zakupów. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 bardzo mi się podoba chociaż kolorystycznie dopieść bardziej oponki, będzie lepszy efekt Jedyne o co bym się czepiał to te podwieszane "bombki".... wyglądają słabo i mocno odstają od reszty jakościowo... ale to może niech się wypowiedzą spece od latadeł bo może da się jakoś je wizualnie "upgrade'ować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pstryk Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Ładny moskit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi