Baas ArK Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Elegancko wybrnąłeś z wnętrzem. Będę miał się na czym wzorować jak mi łapka wydobrzeje i wznowię robotę przy swoim. Tak więc proszę o jeszcze i więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 ŁADNIE to wyszło A już przez chwilę myślałem, ze latawiec "umarł" a tu taka miła niespodzianka . Mam cichą nadzieję, że Jaczek zagości na imprezie w Mińsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2018 ŁADNIE to wyszło A już przez chwilę myślałem, ze latawiec "umarł" a tu taka miła niespodzianka . Mam cichą nadzieję, że Jaczek zagości na imprezie w Mińsku Z pewnością się pojawi, ale nie w tym roku Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Z pewnością się pojawi, ale nie w tym roku No bez jaj Zostało tylko "dotknąć" i będzie gotowy Do pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Dotarły do mnie z Ukrainy, długo wyczekiwane miedziane wydechy firmy Rexx Model do Jaka-1/7. Wydechy w mojej opinii prezentują się bardzo fajnie. Delikatne, odpowiednio pomalowane, w zasadzie tylko wkleić. Mając w ręku wydechy, usunąłem wypustki które w zaoferował nam ZTS. Po przerysowaniu na taśmę wielkości i krztałtu otworów z planów, nawierciłem otwory gdzie będą zainstalowane wydechy Po obrobieniu otworów scalpelem na sucho wsadziłem wydechy w otwory i wygląda to fajnie. Otwory sa ciut za duże, na przyszłaść przy takich operacjach musze pamiętać aby nie robić tego wiertłem o dokładnej wielkości otworu jaki chce tylko rozmiar mniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Robisz "1" czy "1b"? Bo po wydechach zwątpiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 1B, wydechy opisane są jako Late Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Ok, może nieprecyzyjnie było. O dziury mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Mikołaju rozwiń proszę myśl, nie bądź enigmatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Już rozwijam. Same wydechy są ok. W kadłubie (w blachach osłon) wyciąłeś pojedyńcze otwory na rury. Jest to charakterystyczne dla "1". W "1b" osłony mają w miejscu rur oprofilowane otwory "podłużne" - a przynajmniej tak to wynika z interpretacji materiału dowodowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Już rozwijam. Same wydechy są ok. W kadłubie (w blachach osłon) wyciąłeś pojedyńcze otwory na rury. Jest to charakterystyczne dla "1". W "1b" osłony mają w miejscu rur oprofilowane otwory "podłużne" - a przynajmniej tak to wynika z interpretacji materiału dowodowego Musze sobie podejzec Twój warsztat ponownie. Rozumiem ze powinien buc jeden otwor dla calego zespolu rur? Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Tak. Tak to oceniam. W późniejszych wersjach były takie blaszki w tych strefach. Natomiast wg moich ówczesnych dociekań powinien być jeden podłużny otwór. Przy czym wydają mi się one aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Tak. Tak to oceniam. W późniejszych wersjach były takie blaszki w tych strefach. Natomiast wg moich ówczesnych dociekań powinien być jeden podłużny otwór. Przy czym wydają mi się one aktualne Na szczescie taki problem to nie problem. Wydechy i tak planuje przyklic na koncu Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Otwory sa ciut za duże Moim skromnym zdaniem są w sam raz Między blachą okaptowania a rurą powinien być delikatny luz - po pierwsze: ze względów montażowych - po drugie: ze względów praktycznych - drgania silnika ( a zatem i wydechów) nie powinny być przenoszone na "budę" - po trzecie : ze względów termicznych - rozszerzalność temperaturowa. Tak to widzi jakiś grafik Ale to tylko moje skromne zdanie I takie coś znalazłem, może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi