Stojkovic Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Witajcie, Zabieram się za projekt BRDM-2 będącego uczestnikiem wielu eskapad Grupy Pilickiej. Pojazd należy do mojego znajomego. Jako baza posłuży mi BRDM-2 od Trumpka i mimo, że jest to inna wersja niż orginał (tamten jest late) to i tak chcę go zrobić w takim malowaniu. Na początek fotki rzeczonego pojazdu: Jako, że będzie to pierwszy model w polskim trzybarwnym malowaniu w mojej karierze, proszę o pomoc przy doborze kolorów i informacji co i jak. W kolejnym poście wrzucę fotki modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 A to nie jest RS z dołożoną lufą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Sprawdź, engine deck. W zestawie jest zapewne z wersji late. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Niestety nie ma drugiego. Tylko wersja early. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Października 2017 Autor Share Napisano 23 Października 2017 Może powinienem właściwie określić, że BRDM jakiego buduje będzie inspirowany tym ze zdjęć, bo jest to wersja NBC czyli tożsama z RS o ile się nie mylę. Więc luźno skupię się na malowaniu i upodobnieniu wersji early jaką mam do pojazdu ze zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 Tak jak myślałem, w razie czego jest wersja NBC w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 Powolutku składam ten model. W pracy jest niezwykle przyjemny. Doskonale spasowany, części z fajnego plastiku i wszystko do siebie pasuje. Póki co idzie fajnie. Zaraz zaczynam pracę nad wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 Troszkę się ten projekt przykurzył, ze względu na budowę Panzer I. Oto co na sucho poskładane. Wnętrze już gotowe do malunków Jeszcze podszpachluję nadkola, bo widać ślady łączenia elementów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Jeżeli to ma być ze zdjęcia to barwy NATO odpadają oprócz czerni. Reszte niestety trzeba dobierać. H52 gunze na zieleń proponuje. Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 Wolałbym użyć coś z palety Tamyia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 To zostaje mieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2017 Witajcie, Wnętrze poskładane i pomalowane. Gdy zobaczyłem jak niewiele widać przez włazy, postanowiłem nie bajerować wewnątrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 Model powoli się buduje/maluje. Wieża i włazy z przodu jeszcze bez washa, dlatego się lekko odróżniają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Stycznia 2018 Share Napisano 19 Stycznia 2018 Ta zieleń to... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2018 Ten odcień dobrany na oko, nie jest to aż tak jaskrawy zielony jak na fotkach. Lifecolor Dark Green modulowany lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Pytam bo trafia do mnie, chętnie wykorzystam w swoich pracach Kolegi doświadczenie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2018 Dzisiaj podam dokładny numer katalogowy tego koloru, bo będę w warsztacie. Na ten moment model po washu model prezentuje się następująco: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2018 Witajcie, Co do koloru, to jest to Lifecolor UA 001 FS 34079 1103. Co do modelu, to pierwsza faza brudzenia za mną. Emaliami wykonałem ubłocenie zarówno kół jak i podwozia. Dostało się też burtom. Tak na marginesie juz mam dośc kiepskich fotek i zamówiłem dwie żarówki o temperaturze 5000K. Ogarnę też normalne tło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 25 Stycznia 2018 Share Napisano 25 Stycznia 2018 Dobrze wygląda. Planujesz jakąś podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2018 Planuję małą podstawkę błotnistą by skomponować brudzenie kół z podłożem. Na tę chwilę model wydaje się być skończony w moim odczuciu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Ja od siebie dodałbym jeszcze troszkę kurzu na górze pojazdu. Tak to jest cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi