koksik750 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Z racji iż projekt mazdy jest nieaktualny, postanowiłem wykonać tą oto limuzynę. ( musiałbym spłonąć ze wstydu, że pomysłodawca konkursu nie wziął w nim udziału ). Będzie to projekt bez fajerwerków - tego samochodu nie ma co upiększać, co do koloru - wiśniowa perła. Zmienione będą pewnie felgi bo te z zestawu są za małe (wzór ładny ale rozmiar nie do przyjęcia w moim stylu ) Oto In Box: Wkrótce pierwsze relacje ( czekam na dostawę chemii ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Ja bym te felgi zostawil... Sa ladne. Takie w sam raz. Co sie stalo z Mazda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2008 Co do felg to zobaczymy jak złoże wszystko w całość, ale po zdjęciach gotowych wyglądają strasznie. A mazda...odechciało mi się tych przeróbek. Kupiłem już drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 ale po zdjęciach gotowych wyglądają strasznie.Eee tam... Ladnie wyglada. Przynajmniej mnie sie podoba.http://www2.odn.ne.jp/littlewheel/lexusIS.html Oczywiscie de gustibus non disputandum est, jak to mawiali starozytni Czechoslowacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2008 Tu akurat wygląda w miare przyzwoicie. Zobaczymy jak sie założy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazee Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Proszę go ładnie poskładać, bo to piękne auto jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 31 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2008 Pierwsze kroki... Jako, że model jest dosyć nowy i formy nie są zużyte, więc i szpachlowania niewiele: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 31 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2008 Pogłębianie linii podziału. Po prawej po pogłębieniu, po lewej przed: I całość gotowa do podkładu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Prace ruszyły od samego rana: Biały podkład Surfacer 1000: Za 40 minut szlifowanie i zostanie położony kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Jak Ci się sprawuje nowa malarnia? Serio nie ma ani jednego włoska, paprocha?? Wiem, że takie wentylatory jak masz wywołują ruchy powietrza i syfy wlatuja do komory lakierniczej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Zobacz sobie na fotki lexusa. Czarny kolor - czyściutko, bez żadnych poprawek papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 I na koniec dzisiejszego dnia, kolor: wiśniowa perła Zero Paints. Teraz tylko bezbarwny, który jest w drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 1 Lutego 2008 Witam. Muszę przyznać, że kolor jest piękny, a lakier czysto położony bez żadnych wad. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 o ho ho ho bardzo fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 No teraz z czystym sumieniem mogę pogratulować jak narazie świetna robota , pozdrawiam. Ps czekam na clear , a jakiej firmy będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Gunze Super Clear. Ale myślę też jeszcze o Zero Paints, tylko że jednoskładnikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Dzisiejsze poczynania: Malowanie całego wnętrza na biało, a potem maskowanie i kolor czarny: Jak widać na drugim zdjęciu zrobił się mały "babol", więc trzeba będzie troszkę poprawić... Oszklenie: Karoseria też dostała czarnym. Pewnie zastanawiacie się po co przed położeniem bezbarwnego pomalowałem uszczelki....odpowiedź jest prosta - środkowe słupki są również polakierowane, więc musiałem teraz położyć czarny. Później po położeniu bezbarwnego powinienem położyć chrom folię tak jak jest to w oryginale, ale zastanawiam się co do tego - czarne uszczelki ładnie współgrają z wiśnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 No bardzo ładny kolorek , fajowe wnętrze , czysto , jest zajefajnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 Jako, że wnętrze powoli kończone, zacząłem bawić się elementami fototrawionymi. I na skutek tego kierownica dostała znaczek, a deska rozdzielcza pedały i przycisk startu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 czarne uszczelki ładnie współgrają z wiśniąChromy dodaja eksluzywnosci. Ale to juz jak kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 Z racji, że nie mogę spać pobawiłem się jeszcze trochę: Tarcze hamulcowe wzbogacone o elementy fototrawione ( tarcza i zacisk haulcowy ) i pomalowane Vallejo Fire Red, co żeby pasowało do koloru nadwozia ;o) : Grill został wzbogacony o metalową naklejkę ( fantastyczny efekt !!!! na zdjęciach może się wydawać, że jest złota, ale w rzeczywistości jest srebrna ): I cały grill: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Fajne tarcze , a grill wymiata . Widze ze pomalowałeś środek desko rozdzielczej na srebrno , mozesz zrobic dokładniejszą fotke ? bo wydaje mi sie ze ta farba jakos dziwnie wygląda :P . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 6 Lutego 2008 Autor Share Napisano 6 Lutego 2008 Dziś pobawiłem się ze światłami. Dostały pomarańczowe "żarówki" a czerwone klosze białe kawałki: Skończyłem zawieszenie. Pomalowałem sprężyny na niebiesko, tak żeby za czarno nie było: I układ wydechowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Nie no elegancko:) Az mnie nachodzi na takie autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Fajny modelik, piękny kolor karoseri (mój ulubiony), wnętrze super (tylko ja zrobiłbym kremowe). Tak 3maj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi