Przemek Przybulewski Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Zazwyczaj maluję farbami Tamiya i metalizerami Alclad, jednak po zmalowaniu kilku sowieckich/radzieckich/rosyjskich pojazdów doszedłem do wniosku, że mierzi mnie wieczne mieszanie różnych kolorów aby uzyskać w miarę przyzwoity odcień zieleni, bo w gamie barw Tamiyi takowego brak. W związku z powyższych chciałem zapytać prosić o radę jaki kolor dosyć dobrze oddaje zieleń w/w pojazdów powiedzmy z czasów zimnej wojny i współczesnych. Wiem, że odcienie przez lata mogły się zmieniać, farba płowieje itd ale może ktoś malował jakimś fajnym specyfikiem i jest w stanie go polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 A próbowałeś Xf-49 Khaki czyste z Tamki?? Na to 3 warstwy filtra brązowego, plus wash późniejszy, i wychodzi dobra baza, jak dla mnie. I tak uwalisz to kurzem błotem rainmarksami, wiec poszukiwanie ideału ruskiej współczesnej zieleni mija się z celem. podeśle za jakaś chwile fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Zazwyczaj maluję farbami Tamiya i metalizerami Alclad, jednak po zmalowaniu kilku sowieckich/radzieckich/rosyjskich pojazdów doszedłem do wniosku, że mierzi mnie wieczne mieszanie różnych kolorów aby uzyskać w miarę przyzwoity odcień zieleni, bo w gamie barw Tamiyi takowego brak.W związku z powyższych chciałem zapytać prosić o radę jaki kolor dosyć dobrze oddaje zieleń w/w pojazdów powiedzmy z czasów zimnej wojny i współczesnych. Wiem, że odcienie przez lata mogły się zmieniać, farba płowieje itd ale może ktoś malował jakimś fajnym specyfikiem i jest w stanie go polecić. Ale w czym problem - jaki Ci wyjdzie będzie dobry Pomieszaj sobie raz "wiadro" farby i będzie z głowy. Gdzieś było zdjęcie z gnijącymi btr-ami we wszystkich możliwych odcieniach ruskiej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Takkk na forum gdzieś tu się przewinęło, od zgniłej zieleni po żółto-zielony odcień heh, w tym temacie nikt ci na zawodach klina nie zabije ze złe odcień dobrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 Zazwyczaj maluję farbami Tamiya i metalizerami Alclad, jednak po zmalowaniu kilku sowieckich/radzieckich/rosyjskich pojazdów doszedłem do wniosku, że mierzi mnie wieczne mieszanie różnych kolorów aby uzyskać w miarę przyzwoity odcień zieleni, bo w gamie barw Tamiyi takowego brak.W związku z powyższych chciałem zapytać prosić o radę jaki kolor dosyć dobrze oddaje zieleń w/w pojazdów powiedzmy z czasów zimnej wojny i współczesnych. Wiem, że odcienie przez lata mogły się zmieniać, farba płowieje itd ale może ktoś malował jakimś fajnym specyfikiem i jest w stanie go polecić. Ale w czym problem - jaki Ci wyjdzie będzie dobry Pomieszaj sobie raz "wiadro" farby i będzie z głowy. Gdzieś było zdjęcie z gnijącymi btr-ami we wszystkich możliwych odcieniach ruskiej zieleni. W sumie to tak do tej pory robiłem, jak wyszło tak wyszło, czasami się podmalowało czymś żeby było bardziej zróżnicowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 No to Ja wrzucę te modulacje odcieni Russian green co się przewijały tu na forum. A od siebie oryginalna farba jej kolor porównany z dark yellow Tamiya XF-60 do niemieckich malowań tzw.Wehrmacht Olive.To pudełeczko to kolega kiedyś kupił na E-bay bo zbiera róże elementy optyki itp. niemiaszków .To było coś z dalmierza czy coś takiego.Farba 100% oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi