Hammett Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 własnie jaki dokładnie odcień metalizera od AK poszedł ?? Petarda Panie! Czy metalizer którym malowałeś to ten który służy za podpórkę? Napisz proszę coś o technice malowania tego sreberka. Mniej więcej jakoś tak to szło: Jako podkład posłużyło srebro C8 Mr.Hobby,. Na to kolor bazowy AK Extreme Metal Aluminium. Preshading mieszanką szarych akryli Mr.Hobby 69 + 32. Na to cienka warstwa rozcienczonego amelinium AK. Przednie czesci skrzydeł, niektóre panele i wypukłe elementy poleciałem Alclad II ALC-105 Polished Aluminium. Coś tam później cieniowałem jeszcze rozcieńczonym ALC -112 Steel. Później gwóźdź programu, czyli mocno rozcienczona mieszanka akryli clear orange + clear yellow. Tu trochę przesadziłem i wyszło za pomarańczowo. Z pomocą przyszedł Kamil F. Sztarbała, który podpowiedział co bu tu, zeby uratować sytuację. Tak na marginesie, dzieki za pomoc Kamil To chyba tyle jesli chodzi o samo malowanie. Oczywiście pozniej wash, Varnish i kilka zabiegów upiekszająco - brzydzących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Witam Napisz proszę czym rozcieńczałeś metaliki AK. Mam wrażenie, że moje amelinium lekko zgęstniało i nie wiem czym rozcieńczyć bo na stronie AK nie ma nic dedykowanego do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Sorry za zamieszanie - już sobie sam odpowiedziałem https://ak-interactive.com/product/xtreme-cleaner/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2018 Rozcienczałem Mr. Color Thinnerem i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafako Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Mniej więcej jakoś tak to szło: Jako podkład posłużyło srebro C8 Mr.Hobby,. Na to kolor bazowy AK Extreme Metal Aluminium. Preshading mieszanką szarych akryli Mr.Hobby 69 + 32. Na to cienka warstwa rozcienczonego amelinium AK. Przednie czesci skrzydeł, niektóre panele i wypukłe elementy poleciałem Alclad II ALC-105 Polished Aluminium. Coś tam później cieniowałem jeszcze rozcieńczonym ALC -112 Steel. Później gwóźdź programu, czyli mocno rozcienczona mieszanka akryli clear orange + clear yellow. Tu trochę przesadziłem i wyszło za pomarańczowo. Z pomocą przyszedł Kamil F. Sztarbała, który podpowiedział co bu tu, zeby uratować sytuację. Tak na marginesie, dzieki za pomoc Kamil To chyba tyle jesli chodzi o samo malowanie. Oczywiście pozniej wash, Varnish i kilka zabiegów upiekszająco - brzydzących Dzięki za tak pełny opis! Jeszcze raz gratulacje, super model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 12 Stycznia 2018 Share Napisano 12 Stycznia 2018 Kawał dobre roboty. Miska się cieszy patrząc na takim model. Dziękuję za poprawienie samopoczucia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Kawał dobre roboty. Miska się cieszy patrząc na takim model. Dziękuję za poprawienie samopoczucia! Cieszę się że mogłem pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Swietne malowanie metalizery fajnie pokombinowane az milo ogladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 25 Marca 2018 Autor Share Napisano 25 Marca 2018 Pierwszy publiczny występ "Japonki" i pierwsza nagroda. Bytomski festiwal zaliczony. Bardzo dziękuję za wyróżnienie mojej pracy. Sam festiwal rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Należało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Te Miszczu!! Jeszcze ono chryzantema ci cza Dać, Gdzie tam się należało, to leń śmierdzący nic nie robi, caly dzień ono lepi te samoloty i kupuje następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 31 Marca 2018 Autor Share Napisano 31 Marca 2018 Te Miszczu!!Jeszcze ono chryzantema ci cza Dać, Gdzie tam się należało, to leń śmierdzący nic nie robi, caly dzień ono lepi te samoloty i kupuje następne Taa jest haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Gratuluję wyróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi