Taki Jeden Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Niedawno Tamiya wypuściła na rynek nową linię farb - LAKIERY. Cała linia farb w pdf: http://d7z22c0gz59ng.cloudfront.net/cms/img/usr/inst/paints/2017011_lp.pdf Ciekawostką jest, że nie powtarzają numeracji z innych linii farb tj. Acrylic i Enamel, tylko wprowadzają nową. Np. LP-12 - LP-15 farby dedykowane dla Japońskiej Marynarki Wojennej (IJN). Na razie dostępne są lakiery od LP-1 do LP-15, reszta będzie sukcesywnie wprowadzana do sprzedaży w partiach po 15 sztuk. Kupiłem, pomaluję coś, to postaram się przedstawić wrażenia. Na razie jedyne co mogę stwierdzić to to, że niesamowicie cuchną (chyba bardziej od GS). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Słyszałem że to te same farby które sprzedają w puszkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Jeden Posted January 27, 2018 Author Share Posted January 27, 2018 Możliwe, patrząc po odpowiednikach w tabelce. Jeżeli tak jest to odpadnie kupowanie niektórych puszek i spuszczanie lakieru do pojemniczka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Czy już po testach? Paleta dostępna w sprzedaży już spora, nie wiem czy kupować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Użyłem tylko białej A raczej tylko do rozjaśniania koloru bazowego, wiec za dużo nie mogę powiedzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Jeden Posted September 26, 2018 Author Share Posted September 26, 2018 Atlas się gdzieś tam odgrażał, że będzie malował łyżeczki. A skoro wrócił na forum w następnym wcieleniu to niech się wypowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts