barszczo Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Kolejny model trafia na warsztat, tym razem Trąbkowy F-100C Super Sabre: Dodatków będzie niewiele, Airesowy kokpit: i Edkowe piguły Mk.82: W merytorykę modelu nie będę się zagłębiał. Jak każda Trąbka okraszony jest nitami, miejscami giną linie podziału, a plastik lubi się rozwarstwić. Malowanie będzie pudełkowe, ulubione czyli SEA: Maszyna SK 737 o nazwie własnej Miss Mynookie była osobistą maszyną podpułkownika Fredericha Finka, dowódcy 188 TFS Gwardii Narodowej Nowego Meksyku. Dywizjon służył w Wietnamie od maja 1968 roku do maja 1969 roku i stacjonował w bazie Tuy Hoa. Okazjonalnie maszyną tą latał też major Ira Holt, w zestawowych kalkach niestety brak napisu z nazwą własną: Dywizjon podczas tury wykonywał głównie zadania wsparcia, podczas walk stracił trzech pilotów, najwięcej ze wszystkich czterech dywizjonów Gwardii Narodowej służących w Wietnamie. Na początek obrobiony kadłub i sklejony wlot powietrza z przygotowanym miejscem na wpasowanie żywicy: Kadłub przez całą długość w dolnej części posiadał paskudny ślad łączenia form. Obróbka zajęła moment, znacznie dłużej odtwarzałem zatarte linię i chińskie nity . Gotowe mam już do malowania zbiorniki i całą podkadłubową i podskrzydłową drobnicę: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Pozwolę sobie odgrzebać wątek. Czy planujesz kontynuować? Leży u mnie w szafie ten sam model wiec jestem żywotnie zainteresowany twoim warsztatem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted December 9, 2019 Author Share Posted December 9, 2019 Oj planuję, planuję. Będzie kolejny po F-5E do skończenia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted December 9, 2019 Share Posted December 9, 2019 Ja zaś chętnie popatrzę na przebarwienia w ogonowej sekcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts