barszczo Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Kolejny model trafia na warsztat, tym razem Trąbkowy F-100C Super Sabre: Dodatków będzie niewiele, Airesowy kokpit: i Edkowe piguły Mk.82: W merytorykę modelu nie będę się zagłębiał. Jak każda Trąbka okraszony jest nitami, miejscami giną linie podziału, a plastik lubi się rozwarstwić. Malowanie będzie pudełkowe, ulubione czyli SEA: Maszyna SK 737 o nazwie własnej Miss Mynookie była osobistą maszyną podpułkownika Fredericha Finka, dowódcy 188 TFS Gwardii Narodowej Nowego Meksyku. Dywizjon służył w Wietnamie od maja 1968 roku do maja 1969 roku i stacjonował w bazie Tuy Hoa. Okazjonalnie maszyną tą latał też major Ira Holt, w zestawowych kalkach niestety brak napisu z nazwą własną: Dywizjon podczas tury wykonywał głównie zadania wsparcia, podczas walk stracił trzech pilotów, najwięcej ze wszystkich czterech dywizjonów Gwardii Narodowej służących w Wietnamie. Na początek obrobiony kadłub i sklejony wlot powietrza z przygotowanym miejscem na wpasowanie żywicy: Kadłub przez całą długość w dolnej części posiadał paskudny ślad łączenia form. Obróbka zajęła moment, znacznie dłużej odtwarzałem zatarte linię i chińskie nity . Gotowe mam już do malowania zbiorniki i całą podkadłubową i podskrzydłową drobnicę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Grudnia 2019 Share Napisano 5 Grudnia 2019 Pozwolę sobie odgrzebać wątek. Czy planujesz kontynuować? Leży u mnie w szafie ten sam model wiec jestem żywotnie zainteresowany twoim warsztatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2019 Oj planuję, planuję. Będzie kolejny po F-5E do skończenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 Ja zaś chętnie popatrzę na przebarwienia w ogonowej sekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi