tenzan Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Mam pytanie. Klecę Gloster Gladiatora, skala 1:48, kamuflaż pustynny. Poniżej fotka uszkodzonego Gladiatora - może mnie ktoś oświeci czym są kwadraciki na górnym płacie? Wyglądają na namalowane, ale nie mam pojęcia co to jest: (można kliknąć na miniaturkę, powiększy się ) Moje hipotezy to: - ktoś przetał kurz, ale to bez sensu - zbyt regularne kształty; - połatane płótno po przestrzelinach, uszkodzeniach. Jeżeli ktoś wie, proszę o pomoc. Plus tego - jaki to może być kolor Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Raczej łatki po przestrzelinach i na to świeża farba tego samego koloru ale z pędzla, stąd jej intensywniejszy odcień od wyblakłego tła. Osobiście tak bym to widział. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenzan Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Dziękuję za sugestię - wydaje się prawdopodobna. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Przestrzeliny lub inne uszkodzenia połatane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenzan Posted February 15, 2018 Author Share Posted February 15, 2018 letalin - dziękuję za kolejną opinię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts