abtb Napisano 11 Lutego 2018 Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) Panzerhaubitze 2000 W litewskim malowaniu (standard NATO) o nazwie własnej "Rasa" A że moja "pancerka" odrobinę kuleje to wyszło jak zwykle Jak ktoś ma pytania to można pytać a ogólnie to można pisać I tyle Edytowane 14 Stycznia 2022 przez abtb Cytuj
SAW Napisano 12 Lutego 2018 Napisano 12 Lutego 2018 Jest moc. W sumie nie wiedziałem że Litwini je mają. Jaki to brąz w tym kamuflażu? Kalki sam robiłeś czy można gdzieś je kupić? Podstawka extra. Nie myślałeś żeby przykurzyć zawieszenie? Teraz taka czysta, a chyba musiała się przedzierać przez te zarośla ;-) Pozdrawiam Cytuj
abtb Napisano 12 Lutego 2018 Autor Napisano 12 Lutego 2018 Jest moc. W sumie nie wiedziałem że Litwini je mają. Jaki to brąz w tym kamuflażu? Kalki sam robiłeś czy można gdzieś je kupić? Podstawka extra. Nie myślałeś żeby przykurzyć zawieszenie? Teraz taka czysta, a chyba musiała się przedzierać przez te zarośla ;-) Litwini na mocy kontraktu z bodajże września 2015 pozyskali od Niemców całą baterię haubic (albo i więcej, na pewno było uzupełnienie pakietu podstawowego o kilka-kilkanaście sztuk) wraz z wozami szkolnymi, dowodzenia i zaopatrzenia plus kilka sztuk w postaci złomu jako magazyny części zamiennych. Jeżeli chodzi o farby to odpowiem krótko - nie wiem i nie pamiętam. Model robiłem tak na "oko" tuż po premierze zestawu w Polsce, byłem wtedy na studiach tak więc chyba z 18-20 lat temu. Na pewno są to oleje. Ale czyje? Może Humbrola albo Modelaka (jakieś polskie), ewentualnie Agama. Licho wie, kompletna amnezja Model jest fragmentem "niemieckiej kolekcji" tzn są jeszcze w tych barwach: Marder, Fusch, Lusch i Leopard 2. Wszystkie w standardowym kamo robionym tymi samymi farbami. Wszystko stoi zakonserwowane i gotowe do "odgrzania" Przedmiotową haubicę po prostu wyciągnąłem z zakamarków magazynu i pokryłem lakierem akrylowym, W 2017 r. wystawiałem na imprezie w Wilnie parę swoich modeli i w ramach nagród (za Ka-29 ) dostałem kalki do trzech litewskich haubic. A że Litwini lubią jak ktoś robi "ich" sprzęt to zmyłem oznaczenia niemieckie i nakleiłem litewskie Efektem tego zabiegu był dyplom na imprezie w Kłajpedzie. W ramach przygotowań do imprezy w Borkach walnąłem "łosia" i BARDZO delikatnie przykurzyłem pigmentami. Niestety warstwa lakieru półmatowego w dość znaczny sposób "zredukowała" ten efekt. Ale da się poprawić A podstawka to efekt jednodniowego szaleństwa z tego co się pod rękę nawinęło Cytuj
abtb Napisano 13 Lutego 2018 Autor Napisano 13 Lutego 2018 Jak się składało tego revela ? Jak każdego "pancernego" Revella - rewelacyjnie. Trzeba tylko wziąć pod uwagę fakt iż wypraski pochodzą z pierwszego wypustu (2001 r.) A zatem są już prawie "pełnoletnie" . A jak widać po "lotniczych" reedycjach zestawów to o formy u Revella za bardzo nikt nie dba Cytuj
Mikele Napisano 13 Lutego 2018 Napisano 13 Lutego 2018 A kalkomanie skąd? Własny druk, czy jakiś tajemny zestaw? Cytuj
abtb Napisano 14 Lutego 2018 Autor Napisano 14 Lutego 2018 A kalkomanie skąd? Własny druk, czy jakiś tajemny zestaw? Tak jak pisałem wcześniej, kalki dostałem na konkursie w Wilnie jako dodatek do dyplomu za Ka-29 Wyrób typowo litewski, bardzo dobrej jakości Cytuj
Wal Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Przyjemny w odbiorze. Podoba się. Podstawka też. pzdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi